Έντυπη Έκδοση

Επίσχεση εργασίας στον Ευαγγελισμό

Σε επίσχεση εργασίας μέχρι να πληρωθούν τις δεδουλευμένες υπερωρίες τους από τον Ιανουάριο βρίσκονται οι νοσηλευτές του «Ευαγγελισμού». Στο νοσοκομείο πραγματοποιούνται από χθες μόνο τα επείγοντα χειρουργεία, λέει στην «Ε» ο Ηλίας Σιώρας, καρδιολόγος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων.

«Υπάρχει προσωπικό ασφαλείας σε δύο από τα 10 χειρουργεία του νοσοκομείου προκειμένου να αντιμετωπίζονται τα επείγοντα περιστατικά», προσθέτει.

Οι εργαζόμενοι νοσηλευτές στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον ίδιο, θέλουν τα χρήματά τους ή έστω μια γραπτή διαβεβαίωση ότι θα τα λάβουν άμεσα. «Υποσχέσεις προφορικές που μας πηγαίνουν από μήνα σε μήνα, δεν θέλουμε άλλες. Δεν πειθόμαστε. Μέχρι να έχουμε διαβεβαιώσεις ότι θα πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα και στην ώρα τους, θα συνεχίσουμε την επίσχεση εργασίας. Και σήμερα [χθες] ο διοικητής του νοσοκομείου μάς είπε, για άλλη μία φορά, προφορικώς ότι μέχρι τις 14 Ιουνίου θα έχουν πληρωθεί οι δύο μήνες - Ιανουάριος, Φεβρουάριος».

10-15% του μισθού

Οι υπερωρίες για κάθε μήνα είναι το 10-15% του μισθού τους εργαζόμενου στο νοσοκομείου νοσηλευτή. «Εάν ένας νοσηλευτής παίρνει 1.000- 1.100 ευρώ το μήνα, οι υπερωρίες είναι 80-120 ευρώ. Κάποιοι θα πουν: περιμένετε το κατοστάρικο; Ναι, οι μισθοί έχουν μειωθεί σημαντικά σε σύγκριση με πέρυσι. Και δεν υπάρχει ούτε μία ώρα πλασματικής υπερωρίας. Είναι όλα δεδουλευμένα».

«Ο κόσμος είναι αγανακτισμένος για την κοροϊδία με τα απλήρωτα δεδουλευμένα. Την ίδια ώρα έχουμε μπροστά μας την απειλή των απολύσεων, την εξαγγελία των συγχωνεύσεων και νέου μισθολογίου που σημαίνει νέες περικοπές, το πάγωμα των προσλήψεων (7 συνταξιοδοτούνται, 0 προσλαμβάνονται).

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Για το ίδιο θέμα
Ψαλίδι στην πρόνοια, χέρι στην τσέπη των χρονίως πασχόντων