Έντυπη Έκδοση

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΑΞΙΩΣΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΕΙ Η ΠΟΣΔΕΠ

24ωρο λουκέτο στα ΑΕΙ

Σε 24ωρη αναστολή των εκπαιδευτικών και διοικητικών λειτουργιών των ΑΕΙ όλης της χώρας προχωρεί σήμερα η ΠΟΣΔΕΠ, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για την οικονομική ασφυξία στην οποία έχουν περιέλθει τα πανεπιστημιακά ιδρύματα.

Πανεπιστήμιο Αθηνών Πανεπιστήμιο Αθηνών Με απόφασή της, η διοικούσα επιτροπή της ΠΟΣΔΕΠ ξεκινάει επίσης σήμερα, σε συνεργασία με τους συλλόγους μελών ΔΕΠ, εκστρατεία ενημέρωσης της ελληνικής κοινωνίας για τα οικονομικά και τα θεσμικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα πανεπιστημιακά ιδρύματα και οι πανεπιστημιακοί, καταγγέλλοντας την κυβέρνηση για συστηματική προσπάθεια απαξίωσης και συκοφάντησης του δημόσιου πανεπιστημίου.

Η ΠΟΣΔΕΠ κατηγορεί το υπουργείο Παιδείας για την υποβάθμιση του ελληνικού πανεπιστημίου, που εκδηλώνεται καθημερινά σε όλες τις πτυχές της ακαδημαϊκής λειτουργίας, εξαιτίας της δραστικής μείωσης της χρηματοδότησης, που αγγίζει το 50% του τακτικού προϋπολογισμού.

Η ΠΟΣΔΕΠ, που, όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή της, έχει ζητήσει από τον Ιανουάριο συνάντηση με την υπουργό Παιδείας, χωρίς να έχει γίνει το αίτημά της δεκτό, ζητεί:

* Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα για τον διορισμό των ήδη εκλεγμένων μελών ΔΕΠ, ώστε να καλυφθούν οι κενές θέσεις και τα γνωστικά αντικείμενα των τμημάτων.

**Αμεση καταβολή των δεδουλευμένων των συμβασιούχων.

**Ανακοίνωση του αριθμού των συμβάσεων του Π.Δ. 407/80 για την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά, ώστε τα τμήματα να διαμορφώσουν πρόγραμμα σπουδών.

**Εναρξη της συζήτησης για νέο ειδικό μισθολόγιο των πανεπιστημιακών, με ένταξη των επιδομάτων στο βασικό μισθό.

**Δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου για τις θεσμικές αλλαγές στα Πανεπιστήμια και δέσμευση της υπουργού ότι δεν θα το φέρει για ψήφιση σε θερινό τμήμα της Βουλής.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Παιδείας
Εκπαίδευση