Έντυπη Έκδοση

9 κοινοπραξίες θα παλέψουν για τα 52 εκατ. της τηλεματικής λεωφορείων, τρόλεϊ

Σφάζονται... παλικάρια στην ποδιά του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Μήλον της έριδος, το πρόγραμμα τηλεματικής για τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ύψους 52 εκατομμυρίων ευρώ, σε μορφή ΣΔΙΤ (Σύμπραξη Ιδιωτικού και Δημόσιου Τομέα), για το οποίο η υποβολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος έληξε χθες.

Εννέα κοινοπραξίες εταιρειών υπέβαλαν φάκελο ενδιαφέροντος, μεταξύ των οποίων ιταλικές και ισπανικές. Κάποιες δε από αυτές φέρονται να έχουν συμμετάσχει στο παρελθόν σε προμήθειες του υπουργείου Εθνικής Αμυνας. Προφανώς η έλλειψη κονδυλίων και εξοπλισμών τις οδήγησε σε άλλους... δρόμους. Οι 9 ενδιαφερόμενοι είναι:

**Ιντρακόμ Α.Ε., ΙΤ Service, Ιντρακάτ.

*ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή ΑΒΕΤΕ & Unisystems.

**Intrasystemas sa.

**ELSAG Datamat spa, Swargoad.

**Profile, Velti.

**Ακτωρ Α.Ε.

**Ενωση Εταιρειών G4S, Hellas Holding sa, G4S Telematix sa.

**Ericsson Hellas.

**ΑΤΕΣΕ Α.Ε.

Πρόκειται για ένα έργο που στοχεύει στην πληροφόρηση των επιβατών για τα δρομολόγια και τη διαχείριση του στόλου λεωφορείων και τρόλεϊ.

Για την υλοποίηση του έργου έχει προβλεφθεί ότι ο ΟΑΣΑ θα καταβάλει σε Ανώνυμη Εταιρεία Ειδικού Σκοπού (ΑΕΕΣ), που θα ιδρυθεί για τον σκοπό αυτό, πληρωμές διαθεσιμότητας που έχουν (αρχικά...) εκτιμηθεί στα 42 εκατομμύρια ευρώ, πλέον ΦΠΑ (στη 12ετία), μέσω πόρων του Προγράμματος Δημοσίων Επενδύσεων, συμπεριλαμβανομένου του κόστους ασφάλισης και αντικατάστασης του κύκλου ζωής των συστημάτων και υποδομών. Επίσης ο ΟΑΣΑ θα συμμετάσχει στη χρηματοδότηση του κόστους κατασκευής, με ανώτατο χρηματικό ποσό 10 εκατομμύρια ευρώ, μέσω κοινοτικών πόρων από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ψηφιακή Σύγκλιση».

Αρχικά το σύστημα θα εγκατασταθεί σε 1.000 στάσεις και αργότερα σε ακόμα 7.000 και μέσω αυτού οι επιβάτες θα μπορούν να ενημερώνονται για τον ακριβή χρόνο διέλευσης των ΜΜΜ σε φωτεινό πίνακα, στο κινητό τηλέφωνο ή στον ηλεκτρονικό υπολογιστή τους.

Το αργότερο μέσα στο επόμενο δεκαήμερο θα υπάρξει μια short list με τις 6 εταιρείες που κατέθεσαν την πιο συμφέρουσα προσφορά και μέχρι τα τέλη Ιουνίου θα έχει τελειώσει ο διαγωνισμός.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Υπουργείο Ανάπτυξης