Έντυπη Έκδοση

Εργα στην Καλντέρα μετά το δυστύχημα

Στο μικροσκόπιο τίθεται ολόκληρη η Καλντέρα από την πλευρά των Φηρών και της Οίας, αλλά και της Θηρασιάς, μετά την κατολίσθηση που προκάλεσε το θάνατο Αμερικανού τουρίστα.

Η περιοχή Αρμένι, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός τουρίστας Η περιοχή Αρμένι, όπου σκοτώθηκε ο Αμερικανός τουρίστας Σε σύσκεψη που έγινε χθες στο υπουργείο Περιβάλλοντος, υπό την προεδρία του Νίκου Σηφουνάκη, αποφασίστηκε να ανατεθεί στην κρατική εταιρεία «Εγνατία Οδός Α.Ε.» η ευθύνη των έργων, που αναμένεται να ξεκινήσουν από το φθινόπωρο και να απαιτήσουν περίπου 10 εκατ. ευρώ. Η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου εξασφάλισε τα πρώτα 3 εκατ. για να ενισχυθούν άμεσα τα πρανή πάνω από τον Αθηνιό.

Στην ανακοίνωση που εκδόθηκε δίνεται έμφαση στον έλεγχο τής εκτός σχεδίου δόμησης στους οικισμούς Αρμένι και Αμμούδι, καθώς και στο λιμάνι της Οίας, όπου προωθείται άμεσα η οριοθέτησή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, έχουν εντοπιστεί αυθαίρετα στα πρανή της Καλντέρας και θα διερευνηθεί η επίδρασή τους στην ευστάθειά τους.

Με αφορμή το τραγικό συμβάν, θα πιστοποιηθεί για προληπτικούς λόγους η στατική ικανότητα του τελεφερίκ, ενώ θα αναζητηθεί νέα θέση για τη δημιουργία δεύτερης γραμμής, που θα ενώνει το λιμάνι στον Αθηνιό με τα Φηρά και θα καλύπτει τις αυξημένες ανάγκες σε περιπτώσεις προσέγγισης κρουαζιερόπλοιων. Οι νέοι σχεδιασμοί περιλαμβάνουν επίσης τη χωροθέτηση νέων εγκαταστάσεων για την παραγωγή ενέργειας, με έμφαση στις ανανεώσιμες πηγές, χώρο για εργοστάσιο αφαλάτωσης και ζώνη εναπόθεσης απορριμμάτων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Φυσικές καταστροφές & ακραία καιρικά φαινόμενα
Ενέργεια/Φωτοβολταϊκά/Εναλλακτικές/Ανανεώσιμες πηγές ενέργειας (ΑΠΕ)
Υπουργείο Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ)