Έντυπη Έκδοση

Τοκογλύφοι ιερείς με θύμα ιερέα

Στον... Μαμωνά είχαν αφιερωθεί δύο ιερείς, οι οποίοι είχαν στήσει τοκογλυφική επιχείρηση στα Φάρσαλα. Θύμα τους επίσης ιερέας, ο οποίος τους κατήγγειλε στην Αστυνομία.

Για την υπόθεση έχουν συλληφθεί τέσσερα άτομα: δύο ιερείς ηλικίας 35 και 49 ετών και δύο 28χρονοι -ο ένας εξ αυτών αλλοδαπός- οι οποίοι αποτελούσαν τον μοχλό πίεσης αλλά και απειλών προς τα θύματά τους.

Οι δύο ιερωμένοι, ο ένας παπάς σε εκκλησία των Φαρσάλων και ο δεύτερος σε ενορία της επαρχίας, ανακρίνονταν μέχρι χθες στην Ασφάλεια Λάρισας. Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν συλλεχθεί, το θύμα, ένας 51χρονος ιερέας, λόγω οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπιζε δανείστηκε 10.000 ευρώ από τον 28χρονο αλλοδαπό και σε αντάλλαγμα του εξέδωσε συναλλαγματικές αξίας 37.000 ευρώ. Καθώς όμως αδυνατούσε να καλύψει το χρέος του, άρχισε να δέχεται απειλές κατά της ζωής του και της οικογένειάς του από τον έτερο 28χρονο του κυκλώματος.

Στην απόγνωσή του κατήγγειλε την υπόθεση στην Αστυνομία και σε συνεννόηση κλείστηκε ραντεβού με τους «εισπράκτορες». Μόνο που τα χρήματα που προσκόμισε ήταν προσημειωμένα κι έτσι οι δύο συνελήφθησαν για τοκογλυφία και εκβιασμό.

Από την παρακολούθηση και την έρευνα που ακολούθησε προέκυψε ότι πίσω από την υπόθεση βρίσκονταν επίσης άνθρωποι της εκκλησίας, αφού οι δύο συναντήθηκαν με τον 35χρονο ιερέα για να του παραδώσουν τα χρήματα, τα οποία τελικά θα μοιραζόταν με τον 49χρονο «αδελφό» του...

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ