Έντυπη Έκδοση

Μπάχαλο με τα τραπεζοκαθίσματα στην Αριστοτέλους

Το τέλειο μπάχαλο αποκαλύφθηκε ότι επικρατεί με τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία Αριστοτέλους της Θεσσαλονίκης. Τόσο λόγω μη ύπαρξης νομικού πλαισίου όσο και λόγω του ότι ο κάθε καταστηματάρχης κάνει ό,τι θέλει, χωρίς, πολλοί από αυτούς, να πληρώνουν και τα πρόστιμα που επιβάλλονται για την κατάληψη του δημόσιου χώρου από τα τραπεζοκαθίσματα.

Η κατάσταση αποκαλύφθηκε στη χθεσινή διαβούλευση της επιτροπής Ποιότητας Ζωής του Δήμου Θεσσαλονίκης με τους καταστηματάρχες της πλατείας.

Οι οικονομικές υπηρεσίες του δήμου δεν μπορούσαν να ορίσουν πρόστιμα, καθώς δεν είχαν τα στοιχεία από τις τεχνικές υπηρεσίες. Οι δημοτικοί αστυνομικοί επέβαλλαν πρόστιμα, τα οποία στις περισσότερες περιπτώσεις δεν εισπράττονταν. Μόνο σε ένα κατάστημα επιβλήθηκαν συνολικά πρόστιμα μέσα στο 2010 ύψους 100.000 ευρώ, αλλά οι υπηρεσίες του δήμου δεν γνωρίζουν αν έχουν εισπραχθεί.

Οι καταστηματάρχες οριοθετούσαν το χώρο τους με πλαστικά διαχωριστικά, με άμεσο τον κίνδυνο πρόκλησης πυρκαγιάς από τις σόμπες («μανιτάρια») που είχαν εγκαταστήσει και λειτουργούσαν. Η υπέρβαση της άδειας ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων φτάνει από το 10% ώς το 100%. Κάποιοι καταστηματάρχες δεν έχουν εκδώσει νέες άδειες και δεν πληρώνουν δημοτικά τέλη.

Σύμφωνα με έρευνα του Δήμου Θεσσαλονίκης, από τους 19 καταστηματάρχες της πλατείας Αριστοτέλους μόνο οι 7 είναι εντάξει στις υποχρεώσεις τους, 3 έχουν απλήρωτη την άδεια του 2009, ενώ οι περισσότεροι δεν έχουν εκδώσει την άδεια του 2011.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Μακεδονία και Θράκη
Τοπική Αυτοδιοίκηση