Έντυπη Έκδοση

ΠΟΡΕΙΕΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τ.Τ. ΚΑΙ ΠΕΤΖΕΤΑΚΙΣ, ΦΙΛΚΕΡΑΜ

Κοινό ρεύμα ΔΕΚΟ και απλήρωτων ιδιωτικού τομέα

Σε συντονισμένες δράσεις σε συνεργασία με το ΕΚΘ και την ΕΔΟΘ προχώρησαν χθες στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι σε υπό ιδιωτικοποίηση ΔΕΚΟ (ΟΛΘ, ΕΥΑΘ, ΟΤΕ, ΔΕΗ, Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο) και σε ιδιωτικές επιχειρήσεις (Πετζετάκις, Φίλκεραμ Τζόνσον), που είναι απλήρωτοι 10 και 3 μήνες, αντιστοίχως, και αντιμέτωποι με το φάσμα της ανεργίας.

Εργαζόμενοι στον ΟΤΕ έκαναν κατάληψη στα κεντρικά γραφεία του οργανισμού, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι και την ΕΥΑΘ έκαναν στάσεις εργασίας και με ξεχωριστές πορείες κατευθύνθηκαν στο κτίριο του ΕΚΘ. Εκεί συναντήθηκαν με συνδικαλιστές από τον ΟΤΕ, τη ΔΕΗ και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, έδωσαν κοινή συνέντευξη Τύπου και τόνισαν την ανάγκη δημιουργίας μετώπου απέναντι στις ιδιωτικοποιήσες και τα νέα οικονομικά μέτρα που ετοιμάζει η κυβέρνηση.

«Η ευθύνη ανήκει σε αυτούς που κατάκλεψαν το κράτος τα προηγούμενα χρόνια και η κυβέρνηση προσπαθεί να κρατήσει, με λάθος τρόπο, αποστάσεις από το παρελθόν της», τόνισε ο πρόεδρος του ΕΚΘ Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης. Η ανεργία στη Θεσσαλονίκη ξεπέρασε το 25%, είπε, το 17% των καταστημάτων έκλεισαν και η πολιτική που ακολουθείται οδηγεί σε φτώχεια κι εξαθλίωση τους πολίτες.

Ο πρόεδρος της ΕΔΟΘ (Δημόσιοι Υπάλληλοι) Πέτρος Κετικίδης θυμήθηκε τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θεόδωρο Πάγκαλο, που είχε χαρακτηρίσει το Μνημόνιο «ευτυχία» για τη χώρα και σημείωσε πως αυτό που έφερε είναι η δυστυχία. Σε αγώνες εναντίον της κυβερνητικής πολιτικής κάλεσε τους εργαζομένους η αναπληρώτρια γ.γ. του ΕΚΘ Δέσποινα Χαραλαμπίδου.

2 συλλαλητήρια

* Το ΕΚΘ και η ΕΔΟΘ οργανώνουν συλλαλητήριο στις 10.30 το πρωί του Σαββάτου στην πλατεία Αριστοτέλους.

* Ξεχωριστό συλλαλητήριο μία μέρα νωρίτερα, στις 7 μ.μ. της Παρασκευής, οργανώνει το ΠΑΜΕ, στο άγαλμα του Βενιζέλου. Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Σωτήρης Ζαριανόπουλος και συνδικαλιστές έδωσαν συνέντευξη Τύπου και κατήγγειλαν την κυβέρνηση ότι συνειδητά απαξιώνει και συρρικνώνει τις αμυντικές βιομηχανίες της χώρας (ΕΛΒΟ, ΕΑΣ, ΕΑΒ), με μείωση του προσωπικού και των αποδοχών τους, για να τις δέσει στο άρμα των ξένων πολυεθνικών εταιρειών. Οπως ανέφεραν, στην ΕΛΒΟ έμειναν 430 εργαζόμενοι από 1.150 το 2000, στα ΕΑΣ 1.000 και στην ΕΑΒ 1.860 από 3.200. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μακεδονία και Θράκη