Έντυπη Έκδοση

Αγανάκτηση στις ντάπιες του Μεσολογγίου

Με κεντρικό σύνθημα «Οχι στην υποβάθμιση της περιφέρειας - Φτάνει η απαξίωση της πόλης μας», περισσότεροι από τρεις χιλιάδες «αγανακτισμένοι» Μεσολογγίτες συγκεντρώθηκαν χθες το πρωί στην κεντρική πλατεία της πόλης, συμμετέχοντας στην «Ημέρα Αγωνιστικής Διεκδίκησης» που οργάνωσαν σύλλογοι και φορείς της περιοχής.

Για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, το επαπειλούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ, την κατάργηση του στρατοπέδου Για την υποβάθμιση του νοσοκομείου, το επαπειλούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ, την κατάργηση του στρατοπέδου Με στόχο τη συζήτηση για μια σειρά πολιτικών αποφάσεων που υποβαθμίζουν την ευρύτερη περιοχή, και στο πλαίσιο σειράς εκδηλώσεων δυσαρέσκειας για την οικονομική κατάσταση της χώρας, οι διαδηλωτές -κυρίως νέοι, επιχειρηματίες της πόλης που έκλεισαν τα καταστήματά τους για να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση, αλλά και σπουδαστές του ΤΕΙ Μεσολογγίου- παρέμειναν για πάνω από δύο ώρες στην πλατεία.

Ο δήμαρχος

Οι διεκδικήσεις των κατοίκων του διευρυμένου Δήμου Μεσολογγίου αφορούν κυρίως τέσσερα ζητήματα: την υποβάθμιση του νομαρχιακού νοσοκομείου της πόλης, το επαπειλούμενο κλείσιμο του ΤΕΙ, την κατάργηση του στρατοπέδου και την πρόσφατη απόφαση για ίδρυση Εφετείου στο Αγρίνιο.

«Υπάρχουν, παράλληλα, και άλλα θέματα που απασχολούν τους συνδημότες μου, όπως η διαχείριση της λιμνοθάλασσας, η αξιοποίηση της παραλίας του Λούρου, το Αρχαιολογικό Μουσείο και η εκτροπή του Αχελώου», λέει ο δήμαρχος Μεσολογγίου, Παναγιώτης Κατσούλης.

Μετά το τέλος της συγκέντρωσης οι διαδηλωτές κατευθύνθηκαν -με πανό και συνθήματα- προς το κτίριο όπου στεγάζεται η έδρα του αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας προκειμένου να επιδώσουν ψήφισμα διαμαρτυρίας. Εκπληκτοι, ωστόσο, διαπίστωσαν πως στο διοικητήριο δεν βρισκόταν κανένας πολιτικός εκπρόσωπος για να δεχθεί τους διαδηλωτές, κάτι που... άναψε ακόμη περισσότερο τα αίματα.

Σύμφωνα με το δήμαρχο της πόλης, αλλά και τις διαβεβαιώσεις που δόθηκαν μεταξύ των διαδηλωτών, οι κινητοποιήσεις των κατοίκων αναμένεται να κλιμακωθούν το επόμενο διάστημα. «Περιμένουμε σαφείς δεσμεύσεις για όλα τα ζητήματα που μας έχουν βγάλει στο δρόμο. Θα παραμείνουμε στις... ντάπιες μας», λένε χαρακτηριστικά.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μνημόνιο
Για το ίδιο θέμα
Η πλατεία εγκυμονεί...