Έντυπη Έκδοση

Με μηχανές, ποδήλατα και εξορμήσεις σε συνοικίες

Τάνγκο στον Λευκό Πύργο είχε το χθεσινό πρόγραμμα των «αγανακτισμένων» στη Θεσσαλονίκη. Νεαρά ζευγάρια χόρεψαν τάνγκο στο πλακόστρωτο κι έδωσαν μια διαφορετική νότα, πριν αρχίσει η γενική συνέλευση.

Το πρωί «αγανακτισμένοι» έκαναν εξορμήσεις σε συνοικίες της Θεσσαλονίκης, όπου μοίρασαν ενημερωτικό υλικό, το απόγευμα συμμετείχαν σε ποδηλατοδρομία στους κεντρικούς δρόμους και κάλεσαν τον κόσμο να αφήσει τις καφετέριες και να πάει στη συγκέντρωση, ενώ αργότερα στον Λευκό Πύργο κατέληξε μια ομάδα μοτοσικλετιστών.

Η συνέλευσή τους αποφάσισε: να συγκεντρωθούν υπογραφές με αίτημα την κατάργηση του Μνημονίου, κάθε βράδυ στις 10 θα γίνεται ψηφοφορία επί των προτάσεων που κατατίθενται και μπήκαν οι βάσεις για την αντιμετώπιση οργανωτικών ζητημάτων.

«Είμαι άνεργος, θέλω δουλειά και δεν φοβάμαι κανέναν. Δεν την αντέχω άλλο αυτή την κατάσταση. Ξυπνάω το πρωί και κάθομαι όλη την ημέρα στο σπίτι. Δεν είμαι ζώο, γι' αυτό ήρθα εδώ. Μια δουλειά θέλω, ό,τι να 'ναι», είπε ένας νέος από το βήμα της συνέλευσης.

Τα περισσότερα χειροκροτήματα απέσπασε ο μικρός Σωτήρης με τα μαύρα πέδιλα, που χάθηκε από τους γονείς του, έγινε αναζήτηση από τα μεγάφωνα και σε λίγη ώρα βρέθηκε. Ο μικρός επέστρεψε στην αγκαλιά του πατέρα του, πήρε το μικρόφωνο, ευχαρίστησε και είπε «καλό αγώνα» στους «αγανακτισμένους».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Μνημόνιο
Για το ίδιο θέμα
Η πλατεία εγκυμονεί...