Έντυπη Έκδοση

Ελεύθεροι οι εννέα

Ελεύθεροι αφέθηκαν το μεσημέρι οι εννέα νεαροί που είχαν συλληφθεί νωρίτερα για την κινητοποίηση στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Δικαιοσύνης, Χάρη Καστανίδη.

Σε βάρος τους δεν προέκυψε κάποιο αυτεπάγγελτο αδίκημα, ενώ ούτε ο κ. Καστανίδης υπέβαλε μήνυση.

Αρχικά 25 άτομα του αντεξουσιαστικού χώρου πραγματοποίησαν παρέμβαση, λίγο μετά τις 11 χθες το πρωί, μέσα και έξω από το γραφείο του Χάρη Καστανίδη, επί της οδού Ερμού.

Στην είσοδο της οικοδομής μοίρασαν φέιγ βολάν και κείμενα που έγραφαν «κάτω τα ξερά σας από τους συντρόφους» και 9 από αυτούς ανέβηκαν στο 2ο όροφο, όπου ζήτησαν από τους υπαλλήλους του υπουργού να στείλουν φαξ και ηλεκτρονικά μηνύματα με ανάλογο περιεχόμενο υπέρ των Χρ. Κορτέση, Σ. Νικητόπουλου και Β. Σταθόπουλου.

Συμπαράσταση

Οι συγκεντρωμένοι εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους στα τρία άτομα, που από την πρώτη στιγμή αρνούνται τη συμμετοχή τους στον «Επαναστατικό Αγώνα» και αφέθηκαν ελεύθεροι στις 5 Απριλίου, με απόφαση του Συμβουλίου Εφετών, όταν συμπληρώθηκε 12μηνο από την ημέρα της προφυλάκισής τους. Στα μέσα Μαΐου ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ι. Τέντες άσκησε έφεση κατά του παραπάνω βουλεύματος, ζητώντας ουσιαστικά να παραταθεί η προσωρινή κράτησή τους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Υπουργείο Δικαιοσύνης Διαφάνειας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων
Δικαιοσύνη