Έντυπη Έκδοση

ΔΥΟ ΝΕΑΡΟΙ ΜΑΡΟΚΙΝΟΙ ΣΤΗΝ «Ε»

Καταγγέλλουν ξύλο από αστυνομικούς

Δύο νεαροί Μαροκινοί, με ανοιγμένο κεφάλι και τραύματα σ' όλο το σώμα, εμφανίστηκαν χθες στην «Ε» για να καταγγείλουν ότι τους χτύπησαν αστυνομικοί. «Είναι η πέμπτη φορά που μπαίνουν στο σπίτι. Μας χτυπούν και φεύγουν».

Ο 28χρονος Μαχμούτ Εργκεμπί έχει άδεια παραμονής και ζει τεσσεράμισι χρόνια στην Ελλάδα. Συμμετείχε μάλιστα στην πρώτη απεργία πείνας που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά.

Λέει ότι τέσσερις νεαροί Μαροκινοί ζουν τα τελευταία δυόμισι χρόνια σ' ένα παλιό σπίτι στην οδό Λαχανά 17, στην Κυψέλη.

Ο ίδιος λέει ότι «στη μία παρά τέταρτο ξημερώματα Πέμπτης πέντε αστυνομικοί ανέβηκαν τη σιδερένια σκάλα του παλιού σπιτιού. Ο ένας χτύπαγε την πόρτα. Φορούσαν στολές ΔΕΛΤΑδων, με μαύρα μπουφάν και κράνη. Ανοιξα την πόρτα, ρώτησε "πού είναι οι άλλοι". Κατέβηκαν κι άλλοι τέσσερις από τη σκάλα. Απάντησα ότι είμαι μόνος μου. Με σπρώξανε σε μια γωνία, με πέταξαν στο ντουλάπι. Δεν μου ζήτησαν χαρτιά, τίποτα. Δεν είπαν για ποιο λόγο με χτυπάνε. Εβγαλαν το κλομπ κι άρχισαν να με χτυπούν και να κλοτσάνε. Στην πλάτη, τα χέρια, σ' όλο το σώμα. Οι τέσσερις με χτυπούσαν κι ο πέμπτος έψαχνε με προβολέα το σπίτι για να βρει τους άλλους. Δεν έψαξε τα πράγματα. Δεν πήραν απολύτως τίποτα. Ο ένας είπε: "Ναι ρε, είμαι ρατσιστής"».

Καταγγέλλουν, μάλιστα, ότι είναι η πέμπτη φορά που συμβαίνει αυτό το περιστατικό στο ίδιο σπίτι: «Φοβηθήκαμε να το καταγγείλουμε. Αλλά έρχονται μία φορά την εβδομάδα, κάθε 10 ή 15 μέρες και πάλι τα ίδια. Δεν μας ρωτάνε αν έχουμε χαρτιά, δεν ψάχνουν για κάτι. Μας χτυπάνε και φεύγουν», λέει ο Ιμπραήμ Δράμα δείχνοντας τα τραύματά του.

Υποστηρίζει ότι «πριν από 15 μέρες χτύπησαν την πόρτα και εμφανίστηκαν αστυνομικοί με την ίδια στολή. Η ώρα ήταν πεντέμισι το απόγευμα, μαγειρεύαμε. Μοίρασαν τους δύο στο ένα δωμάτιο και τους άλλους δύο στο άλλο. Αφού χτύπησαν εμάς τους δύο, τους άλλους τους μετέφεραν με περιπολικό στο Α.Τ. Κυψέλης και τους χτυπούσαν εκεί. Την επόμενη φορά βρήκαν έναν συμπατριώτη μας να κοιμάται. Πέταξαν κι έσπασαν επάνω του την ντουλάπα». *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Αστυνομικό ρεπορτάζ