Έντυπη Έκδοση

Πώς η κομπίνα με τις πιστωτικές

«Ζωή και κότα» με τις πιστωτικές κάρτες άλλων κατηγορούνται ότι περνούσαν δυο Ελληνες, ηλικίας 33 και 37 χρόνων.

Σύμφωνα με την αστυνομία, χρησιμοποιώντας μια «απλή μέθοδο», το ζευγάρι είχε καταφέρει να ζει, χωρίς να το... αγγίξει η οικονομική κρίση.

Οπως προέκυψε από τις έρευνες των αστυνομικών, ο 37χρονος και η 33χρονη πήγαιναν στις εισόδους πολυκατοικιών και έπαιρναν τις επιστολές τραπεζών με πιστωτικές κάρτες. Στη συνέχεια επικοινωνούσαν με τους παραλήπτες και αφού εξασφάλιζαν και τα υπόλοιπα στοιχεία που απαιτούνται για την ενεργοποίηση πιστωτικών καρτών, τις ενεργοποιούσαν. Από εκεί και πέρα τα πράγματα ήταν απλά. «Σήκωναν» μετρητά, αγόραζαν ηλεκτρονικές συσκευές και κινητά από πολυκαταστήματα και τα πωλούσαν.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με τον τρόπο αυτό είχαν καταφέρει μέσα σε 10 μήνες να αποκομίσουν κέρδη άνω των 170.000 ευρώ, σε βάρος ανυποψίαστων πολιτών, που καταλάβαιναν τι είχε συμβεί μόνο όταν έπαιρναν το λογαριασμό από την τράπεζα.

Ο 37χρονος συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα, κατηγορούμενος για «απάτη κατά συναυτουργία και κατ' εξακολούθηση» και «πλαστογραφία μετά χρήσεως». Δικογραφία με τις ίδιες κατηγορίες σχηματίστηκε σε βάρος και της 33χρονης.

Οι έρευνες της ΕΛ.ΑΣ. για τον εντοπισμό και τη σύλληψη της 33χρονης συνεχίζονται, αλλά και για να διαπιστωθεί αν συμμετείχαν και σε άλλες τέτοιες απάτες.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Αστυνομικό ρεπορτάζ