Έντυπη Έκδοση

Καταγγέλλουν το «ιερό κοινόβιο»

«Σκανδαλίζει» την πόλη του Αγρινίου το ιδιότυπο κοινόβιο που έχει ιδρύσει ιερέας στην πόλη.

Στο σπίτι του, εκτός από τη σύζυγο και τα τρία ανήλικα παιδιά τους, έχει στεγάσει δύο γυναίκες με τρία ανήλικα παιδιά η κάθε μία.

Ωστόσο οι σύζυγοι των δύο γυναικών, γνωστοί επιχειρηματίες του Αγρινίου, έχουν καταθέσει μηνύσεις στην Εισαγγελία, καταγγέλλοντας τον ιερέα ότι προσέγγισε τις συζύγους τους και με «εργαλείο» το λόγο του Θεού τις έπεισε να βλέπουν τους συζύγους τους ως «μιάσματα». Ισχυρίζονται ότι «κατάφερε να τις καταστήσει υποχείριά του».

Σύμφωνα με τους δύο μηνυτές, «έχει επηρεάσει τα παιδιά σε τέτοιο βαθμό ώστε αρνούνται κάθε επικοινωνία μαζί τους και μάλιστα ένα από τα κορίτσια επιτέθηκε για να χτυπήσει τον πατέρα του, όταν προσπάθησε να το πλησιάσει».

Και όλα αυτά συμβαίνουν όταν έχουν κερδίσει δικαστικά το δικαίωμα της επικοινωνίας με τα παιδιά τους. Καταγγέλλουν ακόμα τον ιερέα ότι «εξαναγκάζει τα παιδιά τους να πωλούν (αλλά στην πραγματικότητα να επαιτούν) κεράκια ή εικόνες αγίων, λέγοντας ότι είναι φτωχά και ότι τα έχουν εγκαταλείψει οι πατεράδες τους και δεν μπορούν να ζήσουν».

Πρόκειται για έναν 38χρονο ιερέα, ο οποίος από όποια ενορία πέρασε δημιουργούσε προβλήματα με αποτέλεσμα οι ενορίτες να συγκεντρώνουν υπογραφές και να ζητούν την εκδίωξή του. Στο διάστημα της 13χρονης διακονίας του πέρασε από τρεις ενορίες από τις οποίες έφυγε κακήν κακώς. Είναι όμως -όπως φαίνεται- ανεπίδεκτος σωφρονισμού, καθώς ούτε από τη διετή αργία στην οποία τον είχε θέσει ο μητροπολίτης Αιτωλοακαρνανίας διδάχθηκε. Χθες τον κάλεσε και πάλι σε απολογία στο μητροπολητικό μέγαρο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ