Έντυπη Έκδοση

Τα παιδιά του Χολαργού ζωγραφίζουν την οικονομική κρίση

Νεύρα από τον μπαμπά που επιστρέφει σπίτι αγχωμένος, στο ψάξιμο δεύτερης δουλειάς η μαμά, καλοκαιρινές διακοπές με τον παππού και τη γιαγιά στο χωριό, σκέψεις για δημόσιο σχολείο από Σεπτέμβρη, τέρμα η οικιακή βοηθός εδώ και λίγους μήνες.

Η καθημερινότητα της εποχής του Μνημονίου, με άγχος, ανασφάλεια και φόβο για το μέλλον, η οικονομική κρίση που βιώνουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών.

Την Κυριακή στις 19.30 οι μαθητές και οι εκπαιδευτικοί του 3ου Δημοτικού Σχολείου Χολαργού «Μ. Κουτσόφτας-Α. Παναγίδης» διοργανώνουν εκδήλωση στην αίθουσα του Πνευματικού Πολιτιστικού Κέντρου «Μελίνα Μερκούρη», του Δήμου Παπάγου-Χολαργού, με θέμα «Τα παιδιά ζωγραφίζουν και μιλούν για την οικονομική κρίση». Εκθέσεις των παιδιών που δημοσιεύτηκαν στην «Ε» τον περασμένο Νοέμβριο θα αναλύσουν οι εκπαιδευτικοί Ιωάννα Σπύρου, Ιωάννης Κουκούτσης και Βαρβάρα Νίκα. Ο ζωγράφος Μιχάλης Μαδένης, υπεύθυνος στο Παιδικό Εργαστήρι Ζωγραφικής της Εθνικής Πινακοθήκης, θα σχολιάσει τις ζωγραφιές των μαθητών και θα συντονίσει Εργαστήρι Ζωγραφικής κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης. Εκθέσεις μαθητών θα διαβάσει η ηθοποιός Χρύσα Παππά και ο Γιώργος Κιούσης της «Ε» θα μιλήσει για τα παιδικά «Ανθρώπινα» της κρίσης.

Θα ακολουθήσει πρόγραμμα παραδοσιακής μουσικής από το συγκρότημα «Μεσόγειος» και το μουσικό σχήμα «Μολπή». Η βραδιά θα κλείσει με μουσικό δρώμενο από τους μαθητές του σχολείου υπό την καθοδήγηση της πιανίστας Αλεξάνδρας Τσούκη. Συντονίζει η δημοσιογράφος της «Ε» Ελένη Δελβινιώτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Παιδί