Έντυπη Έκδοση

Απάντηση και ανταπάντηση για το «Κλάριτζες»

Επιστολή στη διεύθυνση της εφημερίδας έστειλε ο πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου, Χ. Οικονομόπουλος, διαμαρτυρόμενος για το σχόλιο του γράφοντος Μ(ωυσής) Λ(ίτσης) με τίτλο «Οι σωτήρες από το «Κλάριτζες»».

Ο κ. Οικονομόπουλος αναφέρει μεταξύ άλλων: «Το δημοσίευμα αναφερόμενο σε χθεσινό (σ.σ. προχθεσινό) της "Daily Telegraph"... με τίτλο "Το μεγάλο χοντρό ελληνικό ξεπούλημα", κάτω από τον ίδιο τίτλο "Οι σωτήρες από το Κλάριτζες" αναφέρεται στο παραπάνω δημοσίευμα της "Daily Telegraph" και σε αυτό αναφερόμενους ως συμβούλους αποκρατικοποίησης του Δημοσίου, κλείνοντας με το σχόλιο ότι "αυτοί που γκρέμισαν την παγκόσμια οικονομία, καίγονται τώρα για τη... σωτηρία της πατρίδας".

Εγώ, τουλάχιστον, πράγματι καίγομαι για τη σωτηρία της πατρίδας και το αποδεικνύω έμπρακτα και με σημαντικό, αν και οφειλόμενο, προσωπικό και οικονομικό κόστος... σε αντίθεση με τον συντάκτη Μ.Λ., του οποίου μόνο τα αρχικά δεν με βοηθούν να πληροφορηθώ, έστω μέσω Internet, τη δική του συνεισφορά και πρωτοβουλίες επί του θέματος της σωτηρίας της πατρίδας».

**Απάντηση συντάκτη Μ(ωυσή) Λ(ίτση): Δεν καταλαβαίνω γιατί εξανίσταται ο κ. Οικονομόπουλος. Πρώτον, επιβεβαιώνει ότι οργανώνεται συνέδριο στο «Κλάριτζες» με θέμα την πώληση ελληνικών περιουσιακών στοιχείων. Ακόμη δεν ψηφίστηκε το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα από τη Βουλή και ετοιμάζεται συνέδριο για τις ιδιωτικοποιήσεις στην Ελλάδα...

Δεύτερον, «η σωτηρία της πατρίδας» πήγαινε στις τράπεζες που όντως «γκρέμισαν την παγκόσμια οικονομία» (βλέπε χρηματοπιστωτική κρίση 2008, αλλά και κρίση χρέους στην ευρωζώνη) και όχι στην όποια προσωπική θεμιτή δράση του κ. Οικονομόπουλου.

Τρίτον, ως προς το τι έχω κάνει εγώ για... τη σωτηρία της πατρίδας, μιλούν οι απόψεις μου στην κατά καιρούς αρθρογραφία μου στην εφημερίδα, η κοινωνική μου δράση, την οποία ο κ. Οικονομόπουλος δεν θα βρει στο Ιντερνετ, και κυρίως, στο γεγονός ότι παράγω και δουλεύω πάνω από δύο δεκαετίες στη χώρα (στον ιδιωτικό τομέα) και καλούμαι, όπως και οι υπόλοιποι συνέλληνες, να πληρώσω με περικοπές μισθών, συντάξεων και «χοντρό ελληνικό ξεπούλημα» -κατά την έκφραση της «Daily Telegrah»- μια κρίση στην οποία οι ενδιαφερόμενοι αγοραστές (τράπεζες) μαζί βέβαια με τους εκάστοτε κυβερνώντες, έχουν παίξει σημαντικό ρόλο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία