Ηλεκτρονική Έκδοση

Σύσταση υπουργείου αρμόδιου για την Ε.Ε. τάζει ο Ερντογάν

Τη σύσταση ενός υπουργείου που θα είναι αρμόδιο για τα θέματα τις Ευρωπαϊκής Ένωσης υποσχέθηκε σήμερα ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κατά τη διάρκεια προεκλογικής του ομιλίας.

"Το υπουργείο για την Ευρωπαϊκή Ένωση θα συντονίζει τα θέματα που σχετίζονται με την τουρκική υποψηφιότητα ένταξης στην Ε.Ε."τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός.

Οι ενταξιακές συνομιλίες της Τουρκίας ξεκίνησαν το 2005 και από τα 35 πολιτικά κεφάλαια τα οποία πρέπει να εξεταστούν δεν έχουν ανοίξει περισσότερα από 13, ενώ δεν έχει ολοκληρωθεί κανένα.

Εν τω μεταξύ, δημοσκόπηση που διενεργήθηκε από το Pew Research Center, το οποίο εδρεύει στην Ουάσινγκτον, δείχνει ότι οι Τούρκοι πολίτες πιστεύουν πως "υπό την ηγεσία Ερντογάν η Τουρκία έχει διαδραματίσει έναν πιο θετικό ρόλο στις διεθνείς υποθέσεις", ενώ πολλοί είναι εκείνοι που χαρακτηρίζουν θετική την εξωτερική πολιτική του πρωθυπουργού.

Το 62% των ερωτηθέντων απάντησε ότι εμπιστεύεται την εξωτερική πολιτική της χώρας και κρίνει πως βαδίζει προς τη σωστή κατεύθυνση. Επίσης το 17% των πολιτών πιστεύει πως η Τουρκία πρέπει να τείνει προς την Ευρώπη και το 25% προς τη Μέση Ανατολή, ενώ το 37% των ερωτηθέντων θεωρούν και τις δύο αυτές περιοχές το ίδιο σημαντικές για τη χώρα.

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από τις 21 Μαρτίου έως τις 26 Απριλίου σε 1.000 πολίτες και το ποσοστό λάθους της κυμαίνεται στο ±4%.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Τουρκία
Ευρωπαϊκή Ένωση