Έντυπη Έκδοση

Μειώθηκαν τα παρατημένα Ι.Χ. στον Δ. Αθήνας

Λίγο η διαδικασία της απόσυρσης, λίγο η ενεργοποίηση των υπηρεσιών καθαριότητας και στον Δήμο Αθηναίων τα επίσημα στοιχεία εμφανίζουν σημαντική μείωση στον αριθμό των αυτοκινήτων που έχουν παρατήσει οι ιδιοκτήτες τους και μετατρέπονται σταδιακά σε «σκουπιδοντενεκέδες».

Ωστόσο, σύμφωνα με τα στοιχεία της Διεύθυνσης Καθαριότητας, σε συγκεκριμένους δρόμους και ειδικά εκεί όπου υπάρχουν κοντά συνεργεία αυτοκινήτων, το πλήθος των παρατημένων Ι.Χ. δεν περνά απαρατήρητο. Ενδεικτική είναι η περίπτωση της μικρής σε μήκος οδού Κάρπου στον Νέο Κόσμο, που «κοσμείται» από 14 οχήματα, ενώ η Βριλησσού (Πολύγωνο) καταλαμβάνεται από 15.

1.228 αυτοκίνητα

Ο μεγαλύτερος αριθμός (18) καταγράφεται σε δύο οδούς μεγάλου μήκους (3ης Σεπτεμβρίου-Κωνσταντινουπόλεως) και ακολουθούν οι Δροσοπούλου (12), Λαγουμιτζή (11), Αχαρνών (10) και Φιλολάου (9). Στο σύνολο του οδικού δικτύου του δήμου, ο καταγεγραμμένος την 31η/5/2011 αριθμός είναι 1.228 αυτοκίνητα, ενώ την 1η/1/2011 ήταν 3.680 (-67%). Από εκείνα, τα 1.252 αποσύρθηκαν από τους ιδιοκτήτες τους όταν κολλήθηκε το προειδοποιητικό σήμα και τα υπόλοιπα 1.200 από συνεργεία του δήμου.

Αγνωστη, ωστόσο, παραμένει η εικόνα στους υπόλοιπους δήμους του Λεκανοπεδίου που δεν έχουν τις δυνατότητες της Αθήνας. Η Περιφέρεια Αττικής έχει ξεκινήσει εκστρατεία απομάκρυνσης ζητώντας ενημέρωση στον τηλεφωνικό αριθμό 1539. Πάντως, μέσω των στοιχείων του Δήμου Αθηναίων επιχειρείται έμμεση διάψευση όσων αναφέρθηκαν πρόσφατα στο Περιφερειακό Συμβούλιο για 300.000 εγκαταλελειμμένα αυτοκίνητα σε όλη την Αττική.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Τοπική Αυτοδιοίκηση