Έντυπη Έκδοση

ΣΤΟ ΥΠ. ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

Καταγγέλλουν αδιαφανείς μετακινήσεις

Αθρόες, αδιαφανείς και ευνοιοκρατικές μετακινήσεις στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων (ΥπΑΑΤ) καταλογίζει στον γενικό γραμματέα Γιώργο Κανελλόπουλο και τον ειδικό γραμματέα του ΥπΑΑΤ, Βαγγέλη Διβάρη, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Γεωτεχνικών Δημοσίων Υπαλλήλων (ΠΟΓΕΔΥ), Νίκος Κακαβάς, γεγονός που αρνούνται κατηγορηματικά οι ίδιοι.

«Το τελευταίο διάστημα όλοι μας έχουμε γίνει θεατές των απαράδεκτων μεθοδεύσεων στο ΥπΑΑΤ, με μετακινήσεις συναδέλφων μου από τον γενικό γραμματέα αλλά και τον ειδικό γραμματέα», αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΠΟΓΕΔΥ, σημειώνοντας ότι αμφότεροι «ενδιαφέρονται κυρίως για την τακτοποίηση και ικανοποίηση μικροκομματικών στόχων της διοίκησης».

Κατά την ΠΟΓΕΔΥ, στην Ειδική Γραμματεία για την επιλογή προϊσταμένων δεν πραγματοποιήθηκε προκήρυξη για την πλήρωση των κενών θέσεων προϊσταμένων, ενώ στάλθηκαν στην επιτροπή αξιολόγησης 8 βιογραφικά, όσες και οι θέσεις, εκ των οποίων οι περισσότεροι αποτελούν άμεσους συνεργάτες του ειδικού γραμματέα, με χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ζευγάρι, που και οι δύο σύζυγοι τοποθετήθηκαν σε θέσεις ευθύνης, με υψηλές αποδοχές και τοποθέτηση διευθύντριας σε γεωτεχνική θέση, δίχως να είναι γεωτεχνικός.

«Καθυστέρησε»

«Μόνο μία μετακίνηση έχει γίνει, μιας τμηματάρχου και αφορά το ελαιόλαδο. Ο λόγος ήταν ότι καθυστέρησε επί πέντε μήνες να υλοποιήσει εντολές που της είχαν δοθεί για τη νοθεία ελαιολάδου στην Αμερική. Δεν μπορεί το εθνικό προϊόν να κακοποιείται και η αρμόδια τμηματάρχης να κωφεύει. Αν εννοεί αυτό η ανακοίνωση του κ. Κακαβά, τότε τι να πω; Επικροτεί την αδράνεια;», διερωτήθηκε ο γ.γ. Γιώργος Κανελλόπουλος.

«Δεν έφερα κανέναν μαζί μου. Ολους τους βρήκα ήδη να υπηρετούν είτε στην ειδική υπηρεσία είτε στη Μονάδα Οργάνωσης και Διοίκησης . Για να πάρει οποιοδήποτε στέλεχος η ειδική υπηρεσία αξιολογείται από επιτροπή, στην οποία προΐσταται, υποχρεωτικά, δικαστικός. Το ζευγάρι ήρθε στην υπηρεσία επί Ν.Δ. Ο μόνος που έχω με σύμβαση συμβούλου είναι ένας πρώην προϊστάμενος των ειδικών υπηρεσιών, ο οποίος είχε γνώσεις κι εμπειρία και έχει συνταξιοδοτηθεί. Η διαδικασία ήταν ανοιχτή για όσα στελέχη ενδιαφέρονταν να γίνουν προϊστάμενοι. Αν θέλουμε όμως να τρέξουμε προγράμματα, χρειάζεται δυναμικό που ν' ανταποκρίνεται στις σύγχρονες απαιτήσεις», μας ανέφερε ο ειδικός γραμματέας Βαγγέλης Διβάρης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Εμπορικό ισοζύγιο
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων
Αγροτικά θέματα & αγροτική πολιτική