Ηλεκτρονική Έκδοση

Συμπαράσταση και «πατρικές» συμβουλές από την Ιερά Σύνοδο

Ανακοίνωση με την οποία εκφράζει τη συμπαράστασή της προς τον ελληνικό λαό εξέδωσε η Ιερά Σύνοδος, στην οποία σημειώνει ότι «παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που συντελούνται στο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι».

Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Η ανακοίνωση της Ιεράς Συνόδου:

Η Ιερά Σύνοδος παρακολουθεί με αγωνία τις εξελίξεις που συντελούνται στο εθνικό, κοινωνικό και οικονομικό γίγνεσθαι και οι οποίες καταπονούν τον Ελληνικό Λαό.

Αυτή την ώρα της ευθύνης, η Ιερά Σύνοδος αισθάνεται την υποχρέωση να απευθυνθεί με πατρική αγάπη προς τον Ελληνικό Λαό για να τονίσει και υπογραμμίσει ότι :

Α. Στην κλίμακα των αξιών της ζωής, δεσπόζουσα θέση έχει η αγάπη προς την Πατρίδα. Γι’ αυτό η Ιερά Σύνοδος, εκφράζει την αποδοκιμασία της προς όσους έδρασαν εναντίον των συμφερόντων της Πατρίδος και της ευημερίας του Λαού της, της εθνικής αξιοπρέπειας και του φιλοτίμου των πολιτών.

H Εκκλησία δεν υπηρετεί κόμματα και παρατάξεις. Υπηρετεί με το πνευματικό, κοινωνικό και φιλανθρωπικό έργο της τον Λαό, για τις ανάγκες του οποίου πάντοτε νοιαζόταν και τις οποίες και σήμερα, καθημερινά αγωνίζεται να ικανοποιήσει, στο μέτρο του δυνατού, κάτω από δύσκολες συνθήκες.

Αυτή την αξία της αγάπης προς την Πατρίδα πρέπει να υπηρετήσουμε όλοι, για να αντιμετωπισθούν τα προβλήματα που προέκυψαν.

Β. Ο Λαός μας στο παρελθόν συμπεριφέρθηκε με θαυμαστή ωριμότητα, επιδεικνύοντας κοινωνική αλληλεγγύη, σε δύσκολες φάσεις της ιστορίας του. Σήμερα, περισσότερο από κάθε άλλη φορά, έχουμε ανάγκη από αυτή την αλληλεγγύη για να στηριχθούν οι αδύναμοι, να ανακουφισθούν οι άνεργοι και να μην ολιγοψυχίσουν οι εμπερίστατοι και οι παντοειδώς πληττόμενοι από αυτή την πρωτοφανή κρίση, και ιδίως οι νέοι.

Γ. Οφείλουμε να ατενίζουμε προς το μέλλον με ελπίδα και αισιοδοξία. Όλοι, όσοι έχουν ευθύνη και αρμοδιότητα, επιβάλλεται να διαμορφώσουν τις συνθήκες εκείνες, που θα δώσουν όραμα και ελπίδα για το μέλλον, με τις αρχές της δικαιοσύνης, της αξιοκρατίας και αξιοποιήσεως όλου του υλικού και πνευματικού πλούτου του τόπου.

Δ. Ας μην λησμονούμε ότι Κύριος της ζωής και της ιστορίας είναι και παραμένει ο Ζων και Αληθινός Θεός. Αυτός δεν εγ­κα­τα­λεί­πει τον κό­σμο και κυ­ρίως αυτούς που ελ­πί­ζουν σε Αυ­τόν και του εμ­πι­στεύ­ον­ται τη ζωή τους.

Προς Αυ­τόν στρε­φό­μα­στε, ζη­τών­τας προ­στα­σία και βο­ή­θεια.

Εκ της Δι­αρ­κούς Ιε­ράς Συ­νόδου
 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

12 σχόλια

11 Ο/Η αντι - Γερμανοβιών!!!!! έγραψε: (πριν 6 έτη)
Ρε Γερμανοβιώνα και πολλα λες και χαζά λες και πολυ πικραμένος δείχνεις...
τι δεν παει καλα με σενα δε μας λες?
Οσο για την πατρίδα σου.... τις εχει περασει προ πολλού τις παιδικες της αρρώστιες. Έλεος! Οχι τωρα στα γεραματα διαφωτισμός με το στανιο! Και εννοειται πως μια φορα ακομα οχι απο έναν Γερμανοβιώνα!!!!!!
12 Ο/Η Γερμανοβιων.Θα αστειευεστε νομιζω.... έγραψε: (πριν 6 έτη)
Κατ αρχην,και για οποιον μπορει και ξερει να διαβαζει ελληνικα,ειπα οτι δεν ειμαι προτεσταντης.Αρα τα "οι εκκλησιες σας" κλπ φαιδρα,αλλου.
Κατα δευτερον,τι ειναι αυτα που λετε;Εχετε ακουστα τον Μαρτιν Λουθερ; Εχετε κατι ακουσει για το κειμενο που κολλησε σε καθολικη(τοτε) εκκλησια;Μην γραφετε χωρις να ξερετε!Αυτα ειναι γνωσεις που εχουν μικρα παιδια.Η προτεσταντικη εκκλησια,οι διαμαρτυρομενοι,ειναι οι ευαγγελιστες.Στην Αμερικη,οι μεν προτεσταντες παρεμειναν προτεσταντες,οι δε καθολικοι(ιρλανδοι,ιταλοι,ισπανοι) παρεμειναν καθολικοι.
Η μιση Γερμανια ειναι προτεσταντικη.Ολη η Σκανδιναυια επισης.Οι ουγενοτοι γαλλοι(με χαρακτηριστικα ονοματα πχ κρουασαν) το ιδιο.Οι κατω χωρες.Οι μισοι Βελγοι.Στην αμερικη,απλως,αναπτυχθηκαν μη σοβαρες αιρεσεις.
Λιγη επαφη με την πραγματικοτητα δεν βλαπτει....
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 12

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Οικονομική κρίση
Εκκλησιαστικά & θρησκευτικά θέματα
Για το ίδιο θέμα
Ποτάμια οργής, θάλασσα λαού