Ηλεκτρονική Έκδοση

Τι αναφέρει στην επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής

Την παραίτησή του υπέβαλλε ο Γ. Φλωρίδης

Αντικαταστάτης του ο Γιώργος Φραγγίδης

Την παραίτησή του υπέβαλλε σήμερα με επιστολή του προς τον πρωθυπουργό από το βουλευτικό του αξίωμα ο βουλευτής Κιλκίς του κυβερνώντος κόμματος, Γιώργος Φλωρίδης, διαφωνώντας με την οικονομική πολιτική της κυβέρνησης.

Τη θέση του κ. Φλωρίδη στην Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ πάρει ο 56χρονος γιατρός Γιώργος Φραγγίδης.

O βουλευτής είχε διαφοροποιηθεί πολλές φορές από την κυβερνητική πολιτική και μαζί με τον Κ. Καρτάλη είχαν κάνει πολλές δημόσιες παρεμβάσεις, όπου ουσιαστικά "κατέβαζαν" δική τους πλατφόρμα οικονομικής πολιτικής. Υποστήριζε την ανάγκη μιας κυβέρνησης που θα περιλαμβάνει όλες τις εκσυγχρονιστικές δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της Ν.Δ. και λέγεται πως με τις θέσεις του συμφωνούν και άλλοι βουλευτές, ένας εκ των οποίων είναι ο Κ. Καρτάλης.

Πρόσφατα ο Γ. Φλωρίδης είχε ασκήσει κριτική στον Γ. Παπανδρέου λέγοντας πως δεν μπορεί ένας πρωθυπουργός να κάνει υπουργούς τους κηπουρούς του.

Ο Γ. Φλωρίδης ήταν υφυπουργός στα υπουργεία Πολιτισμού (με αρμοδιότητα τον αθλητισμό), Εσωτερικών και Οικονομίας στην περίοδο 2001-2003, ενώ τον Ιούλιο του 2003 ανέλαβε υπουργός Δημόσιας Τάξης, θέση που παρέδωσε μετά τις εκλογές του Μαρτίου του 2004.

Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΠΑΣΟΚ και την κυβέρνηση επικρατεί αναστάτωση, ενώ δεν είναι βέβαιο πως με τον Γ. Φλωρίδη κλείνει ο κύκλος των παραιτήσεων.

Το πλήρες κείμενο της παραίτησης του Γ. Φλωρίδη από τη θέση του βουλευτή:

Αθήνα, 16 Ιουνίου 2011

Προς τον Πρόεδρο της Βουλής των Ελλήνων

Από το περασμένο φθινόπωρο, αντιλαμβανόμενος ότι η κυβερνητική προσπάθεια για το έργο ανόρθωσης και βαθιάς αλλαγής της χώρας παρουσίαζε εμφανή σημάδια κάμψης, διατύπωσα δημόσια την άποψη ότι χρειαζόταν επειγόντως η συγκρότηση Εθνικού Μετώπου Ευθύνης με Συναίνεση, προκειμένου να συνεχιστεί με την απαιτούμενη δύναμη το αναγκαίο μεταρρυθμιστικό  έργο. Είχα επανειλημμένα  εκφράσει με έμφαση την άποψη ότι  «η λύση ή θα είναι εθνική ή δεν θα υπάρξει».

Οι ηγεσίες των δύο κομμάτων εξουσίας  δεν θέλησαν ν' ασχοληθούν σοβαρά με αυτή την πτυχή του εθνικού ζητήματος. Η κυβέρνηση , ιδιαίτερα μετά το Φθινόπωρο, με λανθασμένες επιλογές στην οικονομία και στο κράτος, με αδυναμία συνολικού σχεδιασμού,  με  εμφανώς  άνιση και άδικη  κατανομή των βαρών και πρωτοφανή αναποτελεσματικότητα,  οδηγήθηκε ταχύτατα σε μεταρρυθμιστική εξάντληση. Η αποτυχία της έδωσε επιχειρήματα στους αντιπάλους των ριζοσπαστικών μεταρρυθμίσεων να διατυπώσουν λόγο εναντίον, του τόσο απαραίτητου για τη χώρα πλαισίου τομών στο κράτος, στην οικονομία και στο πολιτικό σύστημα. Να συκοφαντήσουν με το λαϊκίστικο λόγο τους κάθε απόπειρα αλλαγής του παρασιτικού μοντέλου σε παραγωγικό υπόδειγμα.   Η  Ν.Δ, με πρωτοφανείς για τη φυσιογνωμία συντηρητικού κόμματος εξουσίας επιλογές και  ακολουθώντας τα χειρότερα πρότυπα αντιπολίτευσης, επένδυσε στη φθορά της Κυβέρνησης, με έπαθλο τον κίνδυνο καταστροφής της χώρας.

Η κορύφωση της εθνικής κρίσης σε πολιτικό επίπεδο, η αδυναμία στοιχειώδους συνεννόησης των πολιτικών κομμάτων και η ογκούμενη έκφραση αγανάκτησης των πολιτών για την οικονομική και πολιτική χρεοκοπία σε συνδυασμό με  τη σύγχυση που δημιουργεί  ένας  ανεύθυνος  δημαγωγικός λόγος, φέρνουν τη χώρα πολύ κοντά σε μια ανυπολόγιστη καταστροφή.

Οι μονοκομματικού χαρακτήρα προσπάθειες, έστω και με πρόσωπα ευρύτερης αποδοχής, αδυνατούν να ολοκληρώσουν τη δύσκολη σημερινή αποστολή. Ταυτόχρονα, οι εκλογές, παρότι αποτελούν πάγια και αναντικατάστατη δημοκρατική διέξοδο, στην ιδιαίτερη περίοδο που διανύουμε εγκυμονούν σοβαρό κίνδυνο για την οικονομική βιωσιμότητα της χώρας.

Τις τελευταίες μέρες, ορισμένες πρωτοβουλίες για εθνική συνεννόηση ώστε να υπάρξει πολιτική σταθερότητα, δημιούργησαν την εντύπωση ότι αυτή θα μπορούσε να επιτευχθεί. Στην κατεύθυνση αυτή θα μπορούσε να συμβάλει αποφασιστικά ΜΟΝΟ ένα μεταβατικό σχήμα Εθνικής Σωτηρίας, με την απαραίτητη συμμετοχή των δύο βασικών πολιτικών δυνάμεων της χώρας.

Τα απολύτως συγκεκριμένα καθήκοντα αυτού του σχήματος θα μπορούσαν να είναι:

1. Η διασφάλιση της άμεσης χρηματοδότησης της χώρας
2. Η προσπάθεια επανατοποθέτησης του «Ελληνικού Ζητήματος», σε συνεννόηση με τους Ευρωπαίους  εταίρους
3. Η αποκατάσταση της δημοκρατικής τάξης και ομοψυχίας της κοινωνίας
4. Η προετοιμασία των όρων για τη Συνταγματική Αναθεώρηση, αλλά και η  άμεση νομοθέτηση στην κατεύθυνση ενδυνάμωσης και εμβάθυνσης της Δημοκρατίας.
5. Η προκήρυξη εκλογών σε χρόνο που θα θεωρούνταν κατάλληλος από τις βασικές πολιτικές δυνάμεις.

Δυστυχώς, οι ηγεσίες των δύο βασικών πολιτικών κομμάτων στάθηκαν για μία ακόμη φορά κατώτερες των εθνικών περιστάσεων, με  πολιτικά ασυγχώρητο τρόπο. Αντί του Εθνικού Συναγερμού επικράτησε η λογική της κομματικής προσποίησης, των πολιτικών προφάσεων, των υστερόβουλων υπολογισμών και των στενοκομματικών πιέσεων. Δεν υπήρχε χειρότερος τρόπος να πιστοποιηθεί το τέλος ενός φθαρμένου και απερχόμενου πολιτικού συστήματος.

Τιμώ το Κίνημά μας και τους αγώνες του, αλλά στη συγκεκριμένη οριακή για τη χώρα στιγμή, το Εθνικό Χρέος ηττήθηκε από το αρχηγικό και κομματικό συμφέρον. Έτσι, με απόλυτη συνείδηση της κρισιμότητας των στιγμών, υποβάλλω την παραίτησή μου από Βουλευτής.

Γιώργος Φλωρίδης

 

Το βιογραφικό του Γιώργου Φραγγίδη

Ο κ. Φραγγίδης είχε έρθει πρώτος επιλαχών στις βουλευτικές εκλογές του 2009 με 2.273 ψήφους και μέχρι σήμερα είναι διοικητής στο νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης.

Γεννήθηκε το 1955 στο Μελισσουργιό Κιλκίς. Σπούδασε στην Ιταλία και από τα φοιτητικά του χρόνια δραστηριοποιήθηκε στο ΠΑΚ (Πανελλήνιο Απελευθερωτικό Κίνημα) Ιταλίας και διατέλεσε πρόεδρος του Συλλόγου Ελλήνων Φοιτητών Μπολόνιας. Με τη δημοκρατική αλλαγή του 1974 στην Ελλάδα και την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, ενεργοποιήθηκε ως μέλος του μέχρι το φθινόπωρο του 1975. Τότε αποχώρησε από τις τάξεις του και μέχρι το 2003 είχε ενεργό συμμετοχή στο χώρο της Αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΝ). Επανεντάχθηκε στο ΠΑΣΟΚ όταν έγινε πρόεδρος του ο Γιώργος Παπανδρέου.

Υπήρξε πρόεδρος και γραμματέας του Ιατρικού Συλλόγου Κιλκίς και το 2002 του απενεμήθη ο τίτλος του Διδάκτορα Ιατρικής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Από το 1990 μέχρι το 1994 ήταν δημοτικός σύμβουλος Κιλκίς και από το 1994 νομαρχιακός σύμβουλος. Για έξι χρόνια (1996-2002) ήταν πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου και στις νομαρχιακές εκλογές του 2006 ήταν υποψήφιος Νομάρχης του ΠΑΣΟΚ στο νομό Κιλκίς. Είναι πνατρεμένος με τη φαρμακοποιό Καίτη Παναγιωτίδου κι έχουν δύο κόρες.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)
   

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

11 σχόλια

11 Ο/Η Π έγραψε: (πριν 9 έτη)
Έχουν πολύ πλάκα τα βιογραφικά των βουλευτών... άεργοι όλοι τους!!!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 11

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Κυβέρνηση
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Θέμα ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ θέτει η Βάσω Παπανδρέου
Αρση εμπιστοσύνης και από στελέχη του ΠΑΣΟΚ
«Υπάρχει έλλειμμα αρχηγεσίας»