Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ο λαός θέλει αλλαγή πολιτικής και 'Δημοκρατία Τώρα'...»

Αλ. Τσίπρας: Εχουμε, πια, και Κάτω Βουλή

Η κυβέρνηση υιοθετεί τη λογική του μαστιγίου και του καρότου απέναντι στους «αγανακτισμένους» εκτίμησε ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλ. Τσίπρας.

Ο Αλ. Τσίπρας κατά την ομιλία του στη Βουλή επί της συζήτησης για την παροχή ψήφου εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση χαρακτήρισε "ταφόπλακα και σφαγείο για τον ελληνικό λαό" το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα.

"Η χώρα βουλιάζει σε μια πρωτοφανή και πολυδιάστατη κρίση… Το πραγματικό πρόβλημα που έχουμε να αντιμετωπίσουμε είναι η εικόνα της πραγματικής οικονομίας, είναι τα χιλιάδες λουκέτα η ανεργία που φτάνει σε πρωτοφανή νούμερα και μέχρι το τέλος του έτους θα έχουμε 1 εκατ. ανέργους".

"Και τα 5/6 να έχετε στη Βουλή είστε μειοψηφία στον ελληνικό λαό" είπε ο Αλ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον Γ. Παπανδρέου. "Σε κάθε περίπτωση η πολιτική του μνημονίου οδηγεί στον γκρεμό… Το πρόβλημα δεν είναι ποιος θα είναι ο καπετάνιςο που θα οδηγήσει το καράβι στην ξέρα…"

"Κατανοώ πως ΠΑΣΟΚ, ΝΔ, τρόικα και η τρομαγμένη εγχώρια διαπλοκή, φοβάστε όπως ο διάολος το λιβάνι τις εκλογές και προσπαθείτε να τις αποφύγετε" είπε, ενώ αφιέρωσε μεγάλο μέρος της ομιλίας του στους "αγανακτισμένους".

"Υπάρχουν βέβαια δήθεν αντιεξουσιαστές που βλέπουν πως το σύστημα μπορεί να τρίζει χωρίς βία" είπε και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι "με μαστίγιο και καρότο" προσπαθεί να κατευνάσει τις αντιδράσεις των πολιτών.

Ο Αλ. Τσίπρας αναφέρθηκε εμμέσως στον Θ. Πάγκαλο, οι δηλώσεις του οποίου για τους "αγανακτισμένους" συνιστούν όπως είπε το μαστίγιο. "Ο άλλος αντιπρόεδρος είναι το 'καρότο' που θα επιδιώξει διάλογο με τις πλατείες".

"Ο κόσμος που είναι στον δρόμο διεκδικεί δύο πράγματα. Λέει όχι στα μέτρα και λέει 'Δημοκρατία τώρα'… Τις τελευταίες 20 ημέρες η Ελληνική Δημοκρατία έχει αποκτήσει και Κάτω Βουλή" τόνισε.

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

8 σχόλια

1 Ο/Η Δημήτρης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Είναι προφανές ότι το μεγάλο στοίχημα για την Ελλάδα είναι αν θα μπορέσει να αποφύγει τη χρεοκοπία, αλλά με άρση των ανιστοτήτων και όχι με επιβάρυνση των γνωστών φορολογουμένων. Από τη χρεοκοπία θα χάσουν μόνο οι ευπαθείς ομάδες του πληθυσμού. Αν σήμερα η ανεργία είναι 16%, σε περίπτωση χρεοκοπίας το ποσοστό θα διπλασιατεί. Οι πλούσιοι και όσοι άλλοι έβγαλαν τα λεφτά τους στο εξωτερικό έχουν πολλά να κερδίσουν, διότι σε περίπτωση χρεοκοπίαςί θα επανέλθουν και θα αποκτήσουμε ξανά κολλήγους στην Ελλάδα. Αρα, όσοι επιδιώκουν ή δεν νοιάζονται για τη χρεοκοπία,μάλλον εξυπηρετούν ιδιοτελή συμφέροντα ή συμφέροντα των προστατών τους.
Με λύπη μου διαπιστώνω ότι ούτε τα κόμματα της αριστεράς, αρπάζουν την ιστορική ευκαιρία, ώστε να πιέσουν τα κόμματα εξουσίας με συγκεκριμένα μέτρα για την άρση των ανισοτήτων πχ. δεν ζητάνε τη θέσπιση ανώτατου πλαφόν αποδοχών στο Δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα για όλους βουλευτές, υπουργούς, στελέχη, εργαζόμενους, ή τη μείωση του αριθμού των βουλευτών ή την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών με διαγωνισμό, ώστε να ενισχυθεί ο προϋπολογισμός, ούτε την αύξηση του συντελεστή της έκτακτης εισφοράς πάνω από 100.000 ευρώ και δεκάδες άλλα μέτρα κοινωνικής δικαιοσύνης. Η συντριπτική πλειοψηφία του λαού, απαιτεί κοινωνική δικαιοσύνη τώρα-σήμερα. Όσοι αξιώνουν και εργάζονται για το σκοπό αυτό, είναι με το λαό. Για τους άλλους, δεν ξέρω ούτε με ενδιαφέρει.
2 Ο/Η regius έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τόσα ξέρεις από Δημοκρατία Τσίπρα τόσα λές! Αν νομίζεις ότι μια συνάθροιση 1.000 ή 5.000 ατόμων, που δεν έχει εκλεγεί ούτε είναι υπόλογη σε κανένα και σε τίποτα έξω από τις συγκυριακές διαθέσεις της, υποκαθιστά τους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες, είσαι εξίσου γελασμένος με όλους τους παλιούς συντρόφους σου που νόμιζαν ότι ένα κόμμα ισούται με τον κυρίαρχο λαό και με το ίδιο το κράτος . Το πρόβλημα, όμως, δεν είσαι εσύ. Το πρόβλημα είναι ότι ο οργισμένο υφάκι των φοιτητοσυνελεύσεων που σε χαρακτηρίζει, υπάρχουν κάποιοι που το αποδέχονται και το πιστεύουν... Ντροπή, λοιπόν, όχι σε αυτούς που σε ανάθρεψαν κνιτάκι αλλά σε αυτούς που σε ψήφισαν.
3 Ο/Η ΚΜ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αυτό που ο κόσμος φωνάζει, και με μεγάλη ένταση, στην Πλατεία Συντάγματος είναι: "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, η Χούντα δε τελείωσε το 73".

Μάλλον πιο προωθημένο από όσα λέει ο Αλέξης. Και όσο γι' αυτά που λέει η Αλέκα, αυτά πλέον ανήκουν στη σφαίρα της άγριας φαντασίας.
4 Ο/Η Μιχάλης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Ἡ συμπεριφορά Τσίπρα καί ἀγανακτισμένων φαίνεται νά συνιστά στάση πληρωμῶν καί διατήρηση μέ τόν τσαμπουκᾶ τῶν κεκτημένων.
Τό πρῶτο εἶναι πολύ εὔκολο. Ἔχει τό πλεονέκτημα ὅτι φεσώνουμε τούς δανειστές μας καί ἀπαλασσόμαστε ἀπό ἕνα μεγάλο μέρος τοῦ χρέους. Ἔχει ὅμως καί ὀδυνηρές συνέπειες γιά τήν ἑπομένη γενεά, πολύ πιθανῶς καί τήν μεθεπομένη γενεά.
Ἡ διατήρηση ὅμως τῶν κεκτημένων θά εἶναι ἀδύνατη χωρίς μεγάλη καί διαρκή ἀνάπτυξη. Καί γιά τήν τελευταία ἀπαιτοῦνται καλός σχεδιασμός, ἀξιοπιστία καί ἐργασιακή εἰρήνη (οἱ ἀπεργίες ὑπονομεύουν τήν ἀνάπτυξη). Ἀλλοπρόσαλλες συμπεριφορές, ὅπως διώξιμο τουριστῶν, πρόκληση ζημιῶν στήν οἰκονομία ὡς μέσον ἐκβιασμοῦ γιά ἐξυπηρέτηση ἰδίων συμφερόντων καί δημιουργία ἀντιεπενδυτικό κλίμα παρεμποδίζουν τήν ἀνάπτυξη.
5 Ο/Η messangero έγραψε: (πριν 9 έτη)
Τόσα ξέρεις από Δημοκρατία Τσίπρα τόσα λές! Αν νομίζεις ότι μια συνάθροιση 1.000 ή 2.000 ατόμων, που ούτε έχουν εκλεγεί ούτε είναι υπόλογοι σε κανένα και σε τίποτα, υποκαθιστά τους δημοκρατικούς θεσμούς και διαδικασίες, είσαι εξίσου γελασμένος με όλους τους παλιούς (και νυν) συντρόφους σου που νόμιζουν ότι ένα κόμμα ισούται με τον κυρίαρχο λαό. Το πρόβλημα, όμως, δεν είσαι εσύ. Το πρόβλημα είναι ότι το αυθάδικο-εξυπνακίστικο υφάκι των φοιτητοσυνελεύσεων που σε χαρακτηρίζει, κάποιοι το αποδέχονται και το εκτιμούν. Εσύ λαϊκίζεις με τον αντι-πολιτικαντισμό του πολιτικάντη. Η ντροπή είναι εκείνων που σε ψήφισαν.
6 Ο/Η Aναγνώστης έγραψε: (πριν 9 έτη)
Έλα Τσίμπλα μου, πού τραγουδάς απόψε; Εθνική, σκυλάδικο, Παραλία, Φιξ;
Να σε ράνω σε γαρύφαλλα.
7 Ο/Η ΦΩΤΗΣ έγραψε: (πριν 9 έτη)
Αγαπητέ messangero μάλλον κάνεις λάθος και πρέπει να το παραδεχτείς, ''συνάθροιση 1.000 ή 2.000 ατόμων;'' τόσους μπορεί να μαζέψει ακόμα και ο παπαδνρέου με το ΠΑΣΟΚ το οποίο βρίσκετε σε ''ολική αποσύνθεση''. Πολλές φορές ο λαός αυτής της χώρας έδωσε την λύση μακριά από φοβικά σύνδρομα και τους δήθεν καθιερομένους θεσμούς και διαδικασίες (αν και να μιλάμε τώρα στην Ελλάδα του μνημονίου για δημοκρατικούς θεσμούς είναι λιγάκι εκτός της πεπατημένης). Ο λαός μας θα δώσει πάλι την λύση και θα στείλει όλους αυτούς που υποθήκευσαν το μέλλον του εκεί που τους πρέπει. Το μόνο που φοβάμαι είναι μήπως ναι μεν τους ''πετάξει στον κάλαθο των αχρήστων'' αλλά ταυτόχρονα την γλυτώσουν χωρίς καμμία άλλη αντικοιμενική συνέπεια και περάσουν μια ζωή βασιλική ''τρώγοντας'' όλλα αυτά που χρόνια ΄''μάζεψαν'' σε βάρος μας...
8 Ο/Η nikos... έγραψε: (πριν 9 έτη)
Προς messangero....φιλε μου κοιμασαι κ ονειρευεσαι πως την αυγη παντρευεσαι...κατι τετοιες αποψεις μας εφεραν ως εδω....δν σε κακολογω για αυτο!μαλλον εισαι μερος του συστηματος που φοβασαι την ετυμηγορια κ την τιμωρια του λαου...δεν πειραζει...παντως να ξερεις ομως οτι...τα ευκολα χρονια του συστηματος που τρωγατε με 1000 μασελες περασανε.....!πλεον ολοι θα λογοδοτησετε μπροστα στν λαο...!
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 8

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Βουλή
ΣΥΡΙΖΑ
Για το ίδιο θέμα
Δημοψήφισμα για μεγάλες αλλαγές στο Σύνταγμα
Ολοι ζητούν εκλογές, ο Παπανδρέου απαντά με δημοψήφισμα