Ηλεκτρονική Έκδοση

Εστησαν κάλπη «μη εμπιστοσύνης»

Ενωμένοι-δυνατοί κατέλαβαν το Σύνταγμα

«Αγανακτισμένοι» και ΑΔΕΔΥ εναντίον του Μεσοπρόθεσμου

Τελευταία ενημέρωση:

Χιλιάδες κόσμου, όχι απλά «αγανακτισμένου» αλλά εξοργισμένου, περικύκλωσε απόψε το Σύνταγμα δίνοντας ψήφο μη εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση, αντιδρώντας στην πολιτική του Μνημονίου, στη ψήφιση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος και στην οικονομική πολιτική του ΠΑΣΟΚ που όπως φώναζαν, τους έχει στερήσει κάθε ελπίδα για το μέλλον.

Πάνω από 12.000 άνθρωποι όλων των ηλικιών, από μαμάδες με τα παιδιά τους, μέχρι νέους και συνταξιούχους, διαδήλωσαν μαζικά για άλλη μία μέρα έξω από τη Βουλή, απαιτώντας να σταματήσει η υπάρχουσα οικονομική πολιτική και να αποχωρήσει η κυβέρνηση την ώρα που οι πολιτικοί μιλούσαν για ψήφο εμπιστοσύνης.

"Δεν χρωστάμε-Δεν πουλάμε-Δεν πληρώνουμε", φώναζαν οι χιλιάδες συγκεντρωμένοι του Συντάγματος που κατά τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης αποδοκίμαζαν κάθε θετική ψήφο, που ακουγόταν από μεγάφωνο που είχε στηθεί έξω από το κοινοβούλιο, φωνάζοντας "ανεπιθύμητος" .

Αυτή την ώρα παραμένουν κάποιοι στο Σύνταγμα χορεύοντας και τραγουδώντας ενώ οι αστυνομικές δυνάμεις αποχώρησαν. Νωρίτερα επικράτησε μικρή ένταση, όταν κάποιοι από τους συγκεντρωμένους εκτόξευσαν μπουκάλια με νερό προς το προαύλιο του Κοινοβουλίου. Οι αστυνομικές δυνάμεις απάντησαν με περιορισμένη ρίψη χημικών και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης. Τα πνεύματα όμως ηρέμησαν γρήγορα χωρίς να σημειωθεί κανένα επεισόδιο.

Η σημερινή συγκέντρωση έγινε σε αστυνομικό κλοιό καθώς η αστυνομία είχε τοποθετήσει κιγκλιδώματα σε όλο το μήκος της Βασ. Σοφίας προσπαθώντας να εμποδίσει την πρόσβαση των διαδηλωτών στην είσοδο της Βουλής. Kλειστός παρέμεινε από νωρίς το απόγευμα ο σταθμός του μετρό "Ευαγγελισμός" καθώς επίσης η Βασ. Αμαλίας από το ύψος της Ξενοφώντος και η Βασ. Σοφίας από τη Σέκερη.

Ο καθημερινός αγώνας των "αγανακτισμένων" ενώθηκε με τον κοινό αγώνα των δημοσίων υπαλλήλων, των εκπαιδευτικών, των νοσοκομειακών γιατρών, των τραπεζικών και των χιλιάδων ιδιωτικών υπαλλήλων ή των πρώην υπαλλήλων και νυν άνεργων.  Όλοι πιστεύουν ότι είναι θέμα χρόνου να χάσουν τις δουλειές τους και δηλώνουν απίστευτα αγχωμένοι για το αύριο.

Αγανακτισμένοι στη Θεσσαλονίκη

Πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Θεσσαλονίκης πραγματοποίησαν οι "αγανακτισμένοι" πολίτες, πεζή και με ποδήλατα, πολλοί από τους οποίους είχαν μαζί τα παιδιά τους, ξεκινώντας από τον Λευκό Πύργο.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Οικονομική κρίση
Βουλή
Για το ίδιο θέμα
Με 155 «ναι» η κυβέρνηση πέτυχε ψήφο εμπιστοσύνης
Σύσσωμο το Σύνταγμα τους αρνήθηκε την ψήφο εμπιστοσύνης