Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατέλαβαν το υπουργείο Υποδομών οι συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ -ΔΕΗ

Συμβολική κατάληψη πραγματοποίησαν λίγο μετά τις 6 το πρω συνδικαλιστές της ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ στο υπουργείο Υποδομών επί της Λ. Μεσογείων, στο πλαίσιο των κινητοποιήσεών τους όπου εκφράζουν την αντίθεσή τους στην περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ. Οι συνδικαλιστές αποχώρησαν τρεις ώρες αργότερα, προειδοποιώντας ότι θα προχωρήσουν και σε διακοπή της ηλεκτροδότησης του υπουργείου.

Φωτογραφία αρχείου Φωτογραφία αρχείου Η ΓΕΝΟΠ αναφέρει ότι την ώρα που κόβεται το ρεύμα στους φτωχούς, τους ανέργους και τους συνταξιούχους, η πολιτεία είναι ο χειρότερος κακοπληρωτής της ΔΕΗ, χρωστώντας 135 εκατ. ευρώ, με πρώτο το υπουργείο Υποδομών. Και θέτει το ερώτημα, αν θα υπήρχαν οι οφειλές αυτές στην περίπτωση που η ΔΕΗ ήταν ιδιωτική εταιρία.

Ομάδα συνδικαλιστών της ΓΕΝΟΠ είχαν αποκλείσει την είσοδο του υπουργείου, ενώ εναερίτες ανάρτησαν  ένα τεράστιο πανό στην πρόσοψη του κτιρίου στο οποίο αναγράφεται το σύνθημα "Δεν πουλάμε και δεν πουλιόμαστε".

Οι συνδικαλιστές διαμαρτύρονται και ζητούν να αποσυρθεί ο νόμος με τον οποίο θα παραχωρείται προς μετοχοποίηση επιπλέον ποσοστό της τάξεως του 17% της επιχείρησης.

Μάλιστα η ΓΕΝΟΠ κάνει λόγο τέλος για «απάτη της νέας μετοχοποίησης της ΔΕΗ, την απόπειρα δηλαδή να εμφανίσουν ότι η πώληση ποσοστού της ΔΕΗ γίνεται για εισπρακτικούς λόγους όταν τα 400 εκατ. ευρώ, που θα πάρουν, είναι σταγόνα στον ωκεανό μπροστά στα 50 δισ. ευρώ. Να ξέρουν πάντως οι «πωλητές» ότι πρώτα θα πρέπει να ξεχρεώσουν αυτά που χρωστάνε στη ΔΕΗ».

Σημειώνεται ότι και σήμερα συνεχίζονται οι 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες και συνεχίζονται οι κυλιόμενες διακοπές ρεύματος.

Τα προγράμματα των διακοπών στην ηλεκτροδότηση αναρτώνται στην ιστοσελίδα της ΔΕΗ (www.dei.gr), ενώ οι καταναλωτές μπορούν να επικοινωνούν με την ειδική τηλεφωνική γραμμή στο τηλέφωνο 210 9298100.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συνδικαλιστικές και επαγγελματικές οργανώσεις
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
ΔΕΗ
Στο διαδίκτυο
Για το ίδιο θέμα
Αισθητή από σήμερα η απεργία ΓΕΝΟΠ