Έντυπη Έκδοση

Γαλλία: υπό κράτηση ο Ζορζ Τρον, μετά από τις καταγγελίες για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση»

Υπό κράτηση βρίσκεται ο πρώην υφυπουργός Δημόσιας Διοίκησης Ζορζ Τρον, στο πλαίσιο της ανακριτικής διαδικασίας που ξεκίνησε έπειτα από μηνύσεις για «βιασμό και σεξουαλική επίθεση».

Ο Τρον πέρασε μία πρώτη νύχτα στα γραφεία της αστυνομίας των Βερσαλιών και η κράτησή του παρατάθηκε. Στο πέρας της 48ωρης ακροαματικής διαδικασίας θα αφεθεί ελεύθερος ή θα παραπεμφθεί στη Δικαιοσύνη με ενδεχόμενες κατηγορίες.

Ο Τρον, 53 ετών, δήμαρχος της πόλης Ντραβέιλ, αντιμετωπίζει καταγγελίες από δύο πρώην υπαλλήλους του δήμου και μία τρίτη γυναίκα, για σεξουαλικές επιθέσεις. Αρνείται τις κατηγορίες και δήλωσε ότι πρόκειται για εκδίκηση δύο γυναικών ύστερα από κυρώσεις που τους επιβλήθηκαν λόγω επαγγελματικού λάθους. Υποστηρίζει ότι οι μηνύτριες υποκινούνται από προσωπικότητες του ακροδεξιού «Εθνικού Μετώπου» λόγω τοπικής αντιδικίας για σκάνδαλο ακινήτων στην περιοχή.

Υπό κράτηση τελούν και δύο δημοτικές υπάλληλοι, συνεργάτιδες του Τρον. Ερευνες πραγματοποιήθηκαν στο σπίτι και στο γραφείο του πρώην υπουργού για αναζήτηση πιθανών ενοχοποιητικών στοιχείων.

Την παραίτησή του από υπουργός αναγκάστηκε να υποβάλει ο Τρον όταν ξέσπασε το σκάνδαλο τέλη Μαΐου, γιατί το κυβερνών κόμμα ανησυχούσε για ένα ενδεχόμενο αμάλγαμα ανάμεσα στην υπόθεση αυτή και στο σεξουαλικό σκάνδαλο του Στρος-Καν.

Ο Τρον δεν παραιτείται από δήμαρχος, παρά την πίεση και τις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη Ντραβέιλ. Ο δικηγόρος του δήλωσε ότι η ανάκριση θα του δώσει τη δυνατότητα να εξηγηθεί και να «αποδείξει την αθωότητά του».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία