Έντυπη Έκδοση

Ξεκινάει καβγάς στην πολυκατοικία

Τακτική επίθεσης κατά του ΛΑΟΣ, όταν και όποτε κρίνεται σκόπιμο, υιοθετεί εφεξής η Ν.Δ. Η απόφαση που έχει ληφθεί είναι ότι από δω και πέρα θα δίνονται άμεσες απαντήσεις στον Γ. Καρατζαφέρη και πάντως θα πάψουν να τον αγνοούν, όπως έκαναν μέχρι προ τινος, εκτιμώντας πως η έως τώρα ακολουθούμενη στάση έναντί του δεν είχε αποδώσει καρπούς στη Ν.Δ.

Στις πρόωρες εκλογές και στο άγχος της αυτοδυναμίας αποδίδει τις μελλοντικές επιθέσεις Σαμαρά ο Γ. Καρατζαφέρης. Στις πρόωρες εκλογές και στο άγχος της αυτοδυναμίας αποδίδει τις μελλοντικές επιθέσεις Σαμαρά ο Γ. Καρατζαφέρης. Η «απρεπής» και «χυδαία», όπως χαρακτηρίζεται από στελέχη της Ν.Δ., επίθεση κατά του Α. Σαμαρά από τον πρόεδρο του ΛΑΟΣ, την περασμένη Κυριακή στη Βουλή, ήταν η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι και οριστικοποίησε τη ρήξη μεταξύ των δύο. Και είναι γεγονός ότι το στενό επιτελείο του Α. Σαμαρά περίμενε και τη δεύτερη τοποθέτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ το βράδυ της Τρίτης, προκειμένου, αν χρειαζόταν, ο πρόεδρος της Ν.Δ. να αντεπιτεθεί. Δεν χρειάστηκε όμως...

Το επιτελείο του Αντ. Σαμαρά εκτιμά ότι η αποφυγή οποιασδήποτε αναφοράς οφείλεται κυρίως στο ότι λίγο νωρίτερα είχαν δημοσιοποιηθεί δημοσκοπήσεις που έδειχναν το κόμμα Καρατζαφέρη με μονοψήφια ποσοστά, που σημαίνει ότι δεν αποσπά μέχρις ώρας τα ποσοστά των ψηφοφόρων που ο ίδιος ευελπιστούσε από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και δεν του δίνει τον ρυθμιστικό ρόλο που ο ίδιος επιθυμεί να διαδραματίσει σε περίπτωση εκλογών και μη αυτοδύναμων κυβερνήσεων. Εννοείται πως η Ν.Δ. μόνο σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης θα προσέφευγε σε μετεκλογική συνεργασία με το κόμμα του Γ. Καρατζαφέρη. Ωστόσο, στη Συγγρού κρατούν και μια επιφύλαξη, λέγοντας χαρακτηριστικά «ποτέ δεν ξέρεις τι θα χρειαστεί».

Από την πλευρά του ΛΑΟΣ η σχέση με τη Ν.Δ. προσεγγίζεται υπό το πρίσμα των πρόωρων εκλογών, οι οποίες, όπως εκτιμούν, δεν θα αργήσουν πολύ. Ο Γ. Καρατζαφέρης αποδίδει τις επιθέσεις της Ν.Δ. στο άγχος του Α. Σαμαρά για το θέμα της αυτοδυναμίας.

«Εφιάλτης του αρχηγού της Ν.Δ. είναι η πιθανότητα να αναγκαστεί να ζητήσει τη στήριξη του κόμματός μας» λέει βουλευτής του ΛΑΟΣ, ο οποίος προσθέτει ότι στις περιπτώσεις που θα υπάρχει πρόκληση θα υπάρχει και απάντηση και μάλιστα σε υψηλούς τόνους, όπως οι δηλώσεις του προέδρου του κόμματος για τον Α. Σαμαρά περί «προδοσίας», «ανοησίας» και «τρελαντώνη».

Στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης αποδίδονται και «στημένα», όπως χαρακτηρίζονται, δημοσιεύματα, όπως αυτά που επαναφέρουν τα περί διαφωνίας του Μ. Βορίδη με τον πρόεδρο του κόμματος, με στόχο να διχάσουν την κοινοβουλευτική ομάδα του ΛΑΟΣ. Μπορεί ο Γ. Καρατζαφέρης να απορρίπτει μετά βδελυγμίας τις κατηγορίες της Ν.Δ. για «εξαπτέρυγο του ΠΑΣΟΚ», στήριξε, ωστόσο, την κυβέρνηση στην απόφασή της να συζητηθεί με τη διαδικασία του κατεπείγοντος ο εφαρμοστικός νόμος, επαναλαμβάνοντας ταυτόχρονα τα περί ανάγκης διεξαγωγής εκλογών μετά την ψήφιση του μεσοπρόθεσμου και σχηματισμού οικουμενικής κυβέρνησης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
ΛΑΟΣ
Νέα Δημοκρατία