Έντυπη Έκδοση

«Με χλεύασαν, με ταπείνωσαν και με έκλεψαν»

Μια σοβαρή καταγγελία «ταπείνωσης και βιασμού» από δεκαμελή ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. υπογράφει ο θεατρικός συγγραφέας Μάνος Λαμπράκης, ο οποίος θα ζητήσει «την αρωγή παντός δικαστηρίου εντός και εκτός της Ελληνικής Δημοκρατίας για τον εντοπισμό και τη δίκαιη τιμωρία των βιαστών μου, των ηθικών αυτουργών του βιασμού μου αλλά και του βανδαλισμού των ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη».

Η επιστολή

Σε μια επιστολή-καταπέλτη που απευθύνει σε τρεις... βιαστές («Βιαστή μου Πρόεδρε της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βιαστή μου Πρωθυπουργέ της Ελληνικής Δημοκρατίας, Βιαστή μου Υπουργέ Προστασίας του Πολίτη»), ο Μ. Λαμπράκης περιγράφει το χρονικό της ηθικής και σωματικής κακοποίησης που υπέστη χθες στις 11.30 το πρωί κατευθυνόμενος με φίλο του στη συμβολή των οδών Ριζάρη και Βασ. Κωνσταντίνου, όταν ομάδα της ΕΛ.ΑΣ. διέταξε προληπτικό έλεγχο της τσάντας ώμου του και σωματικό έλεγχο τον φίλο του. Το αντίτυπο ποιημάτων του Γιώργου Σεφέρη και το φυλλάδιο από την παράσταση του «Berliner Ensemble» «Freedom and Democracy Ι Hate You», που βρέθηκαν στην τσάντα, τα «όργανα έννομης τάξης τα έσκισαν επιτόπου», ενώ το Maalox, που επίσης βρισκόταν στο σακίδιο, το περιέλουσαν στο πρόσωπο του Μ. Λαμπράκη. Αντικείμενο χλευασμού έγινε ένας διαφημιστικός σελιδοδείκτης από gay βιβλιοπωλείο, που «ώθησε» «τον πιο αφοσιωμένο εργάτη της ομάδας να χώσει στην κυριολεξία ένα κλομπ πάνω από το παντελόνι μου, στον πρωκτό μου, ενώ με ρωτούσε τι ομάδα είμαι στο ποδόσφαιρο», αποκαλύπτει ο θεατρικός συγγραφέας.

Για εξακρίβωση προσωπικών στοιχείων μεταφέρθηκε με περιπολικό στον 11ο όροφο της ΓΑΔΑ (τμήμα «Εγκλημάτων κατά ζωής») όπου, ύστερα από μία ώρα, αφέθηκε ελεύθερος. «Δεν υπέγραψα κανένα έγγραφο προσαγωγής κι ούτε έλαβα γνώση των σχετικών εγγράφων που συμπληρώθηκαν», υπογραμμίζει. Ελεύθερος πια στη λεωφ. Αλεξάνδρας διαπίστωσε ότι έλειπαν μέσα από την τσάντα ο χρυσός βαφτιστικός σταυρός του και 20 ευρώ!

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Για το ίδιο θέμα
Μηνύσεις κατά γνωστών και αγνώστων αστυνομικών