Έντυπη Έκδοση

ΠΟΕΣΥ: «Το κάνατε Νταχάου»

Με μηνύσεις εναντίον συγκεκριμένων ή άγνωστων οργάνων της Αστυνομίας για την κακοποίηση πολιτών και τη μετατροπή της Αθήνας και άλλων πόλεων σε «ανοιχτά Νταχάου» με ανεξέλεγκτο χημικό πόλεμο θα απαντήσει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ).

Σε επόμενη συνεδρίασή της θα εξετάσει τις νομικές διαδικασίες που θα ακολουθήσει, ενώ καταγγέλλει την «αναίτια, αντιδημοκρατική και βάναυση επίθεση αστυνομικών των ΜΑΤ κατά δημοσιογράφων, φωτορεπόρτερ, φωτογράφων, ηχοληπτών και άλλων τεχνικών στα θλιβερά και απαράδεκτα επεισόδια της 28ης και 29ης Ιουνίου».

Η ΠΟΕΣΥ σε ανακοίνωσή της κάνει λόγο για απρόκλητη «και εγκληματική επίθεση κατά των δημοσιογράφων Γιώργου Αυγερόπουλου της ΝΕΤ και Δημήτρη Τρίμη, μέλους του διοικητικού συμβουλίου της ΕΣΗΕΑ» τονίζοντας ότι λογίζεται ως επίθεση εναντίον όλων των δημοσιογράφων. «Η κακοποίησή τους -σημειώνεται- στόχευσε εναντίον όλων των εργαζόμενων στα έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ. Και η προμελετημένη εκτόξευση χημικών εναντίον τους, όπως και εναντίον των εκατοντάδων χιλιάδων διαδηλωτών, με επικίνδυνες ασφυξιογόνες ουσίες, μεγεθύνει τις κυβερνητικές ευθύνες για την παρεμπόδιση των πολιτών στην άσκηση των θεμελιωδών συνταγματικών δικαιωμάτων τους για ελεύθερη συγκέντρωση και διαδήλωση, για ελεύθερη ενημέρωση».

Καλεί την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να μην υπεκφεύγει με «ρητορικές κατασκευές ξεπερασμένων μαύρων εποχών», ζητά την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων και απαιτεί την άμεση απαγόρευση χρήσης δακρυγόνων και ασφυξιογόνων ουσιών κατά διερχομένων ή διαδηλωτών πολιτών.

Το διοικητικό συμβούλιο της Ομοσπονδίας θα απευθυνθεί στη Διεθνή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων και στην Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Δημοσιογράφων ζητώντας την έκφραση της αλληλεγγύης τους στους κακοποιημένους και στοχευμένους από τις διωκτικές αρχές Ελληνες εργαζόμενους στα έντυπα και ηλεκτρονικά Μέσα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ανθρώπινα και κοινωνικά δικαιώματα
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Δικαιοσύνη
Για το ίδιο θέμα
Μηνύσεις κατά γνωστών και αγνώστων αστυνομικών