Έντυπη Έκδοση

12 ντοκιμαντέρ για τη Θεσσαλονίκη

Τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης από τους Τούρκους (26 Οκτωβρίου 2012) θα επιχειρήσει να καταγράψει η ΕΤ3 στα 12 ντοκιμαντέρ εσωτερικής παραγωγής, που αποφάσισε η διοίκηση του καναλιού.

Τα ντοκιμαντέρ θα προβληθούν το 2012 (ένα κάθε μήνα) και θα είναι διάρκειας μιας ώρας το καθένα, όπως ανακοινώθηκε σε συνέντευξη Τύπου.

Στόχος είναι να καταγραφεί η πορεία της Θεσσαλονίκης σε αυτόν τον έναν αιώνα και να αναδειχθούν τα σημαντικότερα γεγονότα που σημειώθηκαν από την απελευθέρωση μέχρι σήμερα. Στο επίκεντρο όλων αυτών θα βρεθούν η οικονομική και πολιτιστική ζωή της Θεσσαλονίκης, η αρχιτεκτονική, η γαστρονομία, ο αθλητισμός, τα μέσα ενημέρωσης αλλά και η ιστορία των απλών ανθρώπων.

Τα θέματα των δώδεκα ντοκιμαντέρ, για τα οποία θα αξιοποιηθεί αρχειακό υλικό της ΕΡΤ3 αλλά και ιδιωτών, είναι τα παρακάτω:

«Τα μεγάλα γεγονότα» (Α' και Β'), «Το χρήμα», «Εμείς και οι άλλοι», «Από την παράγκα στην αντιπαροχή», «Από το τραμ στο μετρό», «Οι παρέες που έγραψαν ιστορία», «Η νόστιμη πόλη», «Η Θεσσαλονίκη στη μεγάλη οθόνη και στα μέσα ενημέρωσης», «Στον αγωνιστικό χώρο», «Η τέχνη στον αιώνα» και «Το Πανεπιστήμιο».

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο γενικός διευθυντής της ΕΡΤ3, Κώστας Μπλιάτκας, παράλληλα με τα παραπάνω ντοκιμαντέρ, θα δρομολογηθούν και παραγωγές με προσωπικότητες της πόλης, όπως ο Ντίνος Χριστιανόπουλος, ο Διονύσης Σαββόπουλος, ο Βασίλης Βασιλικός, ο Γιώργος Σκαμπαρδώνης και ο Κώστας Βουτσάς .

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
ΕΡΤ-3
Μακεδονία και Θράκη
Τηλεόραση