Έντυπη Έκδοση

**ΣΥΝΗΓΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗ

Υψηλότερα των νομίμων τα επιτόκια ΟΕΚ

Παρέμβαση έκανε ο συνήγορος του καταναλωτή, Ευάγγ. Ζεβρέας, για τη μη αναπροσαρμογή των κυμαινόμενων επιτοκίων στα στεγαστικά δάνεια του ΟΕΚ, μετά τη διαπίστωση ότι, παρά τη μείωση των επιτοκίων της ΕΚΤ από το 2003, οι τράπεζες διατηρούσαν σταθερά και σε αρκετά υψηλά επίπεδα κυμαινόμενα επιτόκια που είχαν συναφθεί πιο πριν.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα αφορά τις συμβάσεις επιδοτούμενων στεγαστικών δανείων από το Δημόσιο και τον ΟΕΚ, γιατί κάθε συμβατική τροποποίηση στις περιπτώσεις αυτές θα σήμαινε απώλεια του ευεργετήματος της επιδότησης. Ο Συνήγορος διαπίστωσε ότι τα ποσά των τόκων που εισέπραξαν οι ελληνικές τράπεζες, οι οποίες ακολούθησαν την ανωτέρω πρακτική, υπολογίστηκαν καταχρηστικά με επιτόκια ανώτερα των νομίμων, κατά παράβαση του Ν. 2251/94, και τις κατέστησαν παράνομα πλουσιότερες εις βάρος της περιουσίας των δανειοληπτών, του Δημοσίου και του ΟΕΚ.

* Χθες η Eurobank ανακοίνωσε τη χορήγηση στεγαστικών δανείων νέας γενιάς. Προσφέρουν τη δυνατότητα χαμηλής δόσης (ενδεικτικά 460 ευρώ ανά 100.000 δανείου) και τη σιγουριά της ομαλής αποπληρωμής ακόμη και σε απρόοπτες εξελίξεις, αφού οι δανειολήπτες μπορούν να μειώσουν ή να παραλείψουν τη δόση τους κατά την αποπληρωμή του δανείου. Το πρόγραμμα παρέχει κάλυψη έως και 12 δόσεων σε περίπτωση αδυναμίας του δανειολήπτη.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Θέματα καταναλωτή
Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης