Ηλεκτρονική Έκδοση

Συμμερίζεται την άποψη Καρχιμάκη, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ υποκινεί τους προπηλακισμούς βουλευτών

Αμφιβολίες Οθωνα για την αλόγιστη αστυνομική βία

Υπαινιγμοί για απόπειρα κατάληψης της Βουλής

Την έκφραση «μεγάλη ημέρα του πολέμου» επέλεξε ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανώλης Όθωνας για να χαρακτηρίσει τα πρόσφατα επεισόδια στην πλατεία Συντάγματος στις 28 και 29 Ιουλίου, δίνοντας παράλληλα υποσχέσεις για επιβολή αυστηρών ποινών στα αστυνομικά όργανα που παρεκτράπηκαν.

Μιλώντας στο ραδιοσταθμό "Real FM" ο Μ. Όθωνας, μεταξύ άλλων αμφισβητεί τις καταγγελίες περί «αποκλεισμού» των ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ και τη ρίψη δακρυγόνων στο σταθμό του Μετρό ενώ για την όποια δυσφορία προκλήθηκε στους συγκεντρωμένους, λόγω συνωστισμού στο Μετρό Συντάγματος, ρίχνει το «φταίξιμο» στους εργαζομένους που έφεραν αντιρρήσεις όταν τους ζητήθηκε να κατεβάσουν «ρολά». 

Ακόμη χαρακτηρίζει ως «αναλογική» της δράσης των διαδηλωτών, την αντίδραση της αστυνομίας με την ρίψη χιλιάδων δακρυγόνων. 
 
Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης και στις περίφημες πληροφορίες που είχαν συλλεχθεί περί σχεδιαζόμενης κατάληψης της Βουλής και επιδρομής λεηλασιών και βανδαλισμών σε όλη την Αθήνα τονίζοντας ότι «βάσει αυτών που εκδηλώθηκαν εκείνη την μέρα, αλλά και αυτών που ως πληροφορίες υπήρχαν εδώ τις προηγούμενες μέρες, εκείνο που επετεύχθη δεν είναι ήσσονος σημασίας.»
 
Τέλος, αναφερόμενος στους προπηλακισμούς πολιτικών και στις δηλώσεις του γραμματέα του ΠΑΣΟΚ Μιχάλη Καρχιμάκη, που «στοχοποιεί» τον ΣΥΡΙΖΑ ως υποκινητή τους, ο Μανώλης Όθωνας δήλωσε μεταξύ άλλων ότι συμμερίζεται την άποψη αυτή και εξέφρασε την μεγάλη του ανησυχία για τέτοιου είδους εκδηλώσεις αποδοκιμασίας. 

Τα σχόλια έχουν κλείσει για αυτό το άρθρο

17 σχόλια

11 Ο/Η Αλέξανδρος Τ. έγραψε: (πριν 7 έτη)
Φασιστικά λόγια και εργα Οργουελικών διαστάσεων. Από το "Υπουργείο Αγάπης του Πολίτη" μέχρι τις "αναφορές για κατάληψη του κοινοβουλίου" και όλα τα ενδιάμεσα μικρά αλλά σημαντικά αίσχη που βλέπουμε κάθε μερα, δεν είναι δύσκολο να δεις απο που εμπνέονται.

Το 1984 δεν είναι εγχειρίδιο χρήσης κύριοι του ΜΠΑΤΣΟΚ, το έχουν διαβάσει και άλλοι και γνωρίζουμε πολύ καλα το που φυλάτε τους άσσους σας.

Γρηγορείτε Έλληνες γιατί έρχεται χειμώνας, και δεν μιλάμε για τους 4-5 μήνες δροσιάς που έχουμε κάθε χρόνο Νοέμβριο με Μάρτιο.
12 Ο/Η Χρήστος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αντί να συνομιλεί ο δυστυχής μονίμως μέσα σε 4 τοίχους με δημοσιογράφους και με τους εντολοδόχους του ενστόλους, ο κ. Όθωνας, ως εκλεγμένος βουλευτής, πρέπει επιτέλους να πάρει τον αέρα του, καλοκαίρι είναι, και να επισκεφθεί τη λαική συνέλευση Ρεθύμνου ή απλώς να βγει μια βόλτα στην πόλη και πατρίδα του ώστε να πληροφορηθεί τους λόγους που έχει ανακηρυχθεί (όπως και η επωαζομένη του Mega κ. Κεφαλογιάννη) persona non grata στην ίδια του την εκλογική περιφέρεια. Θα ανταποκρινόταν έτσι στο ζέον αίτημα των εκλογέων του που θέλουν να τον δουν από κοντά. Δεν του χει λείψει, εξάλλου, εκεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο δημοκρατικός διάλογος? Δεν έχει την φυσική περιέργεια να δοκιμάσει τι είδους βρόχινο νερό είναι αυτό που τον περιλούζει κάθε μέρα και δεν διαλύεται αλλά κολλώδες ον τον κοσμεί πλέον? Δεν πα να λέει η λαική συνέλευση, είναι βέβαιο πως το Ρέθυμνο και η Κρήτη ολόκληρη τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες όταν με το καλό ξανάρθει. Κι αν τούτο αργήσει, δεν πειράζει, θα είναι όλο το Ρέθυμνο εκεί, έξω από το εκλογικό του κέντρο, για να τον δει κατά την προεκλογική περίοδο, όταν αυτή έρθει. Τόσο αγαπητός είναι. Νέος άνθρωπος, θα θέλει σίγουρα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο.
13 Ο/Η Χρήστος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Αντί να συνομιλεί, έφιδρος και δυστυχής, μονίμως μέσα σε 4 τοίχους με δημοσιογράφους και με τους εντολοδόχους του ενστόλους, ο κ. Όθωνας, ως εκλεγμένος βουλευτής, πρέπει επιτέλους να πάρει τον αέρα του, να ξεσκάσει, καλοκαίρι είναι, και να επισκεφθεί τη λαική συνέλευση Ρεθύμνου ή απλώς να βγει μια βόλτα στην πόλη και πατρίδα του ώστε να πληροφορηθεί τους λόγους που έχει ανακηρυχθεί (όπως και η επωαζομένη του Mega κ. Κεφαλογιάννη) persona non grata στην ίδια του την εκλογική περιφέρεια. Θα ανταποκρινόταν έτσι στο ζέον αίτημα των εκλογέων του που θέλουν να τον δουν από κοντά. Δεν του χει λείψει, εξάλλου, εκεί στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ο δημοκρατικός διάλογος? Δεν έχει την φυσική περιέργεια να δοκιμάσει τι είδους βρόχινο νερό είναι αυτό που τον περιλούζει κάθε μέρα και δεν διαλύεται αλλά κολλώδες ον τον κοσμεί πλέον? Δεν πα να λέει η λαική συνέλευση, είναι βέβαιο πως το Ρέθυμνο και η Κρήτη ολόκληρη τον περιμένουν με ανοικτές αγκάλες όταν με το καλό ξανάρθει. Κι αν τούτο αργήσει, δεν πειράζει, θα είναι όλο το Ρέθυμνο εκεί, έξω από το εκλογικό του κέντρο, για να τον δει κατά την προεκλογική περίοδο, όταν αυτή έρθει. Τόσο αγαπητός είναι. Νέος άνθρωπος, θα θέλει σίγουρα να συνεχίσει να προσφέρει τις υπηρεσίες του στον τόπο.
14 Ο/Η Γιάννης Κουκουλάς έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ουστ αληταράδες! Όσοι το ζήσαμε, δεν το ξεχνάμε ποτέ! Εγκληματίες, δολοφόνοι, φασίστες!
15 Ο/Η Νίκος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Ο κύριος Όθωνας γνωρίζει πολύ καλά ότι μετέτρεψε την πλατεία Συντάγματος σε πλατεία Ταχρίρ.Άν παρόλα αυτά έχει πράγματι αμφιβολίεςι δεν έχει παρά να δει το φωτογραφικό υλικό της Ελευθεροτυπίας εκείνης της ημέρας.Μέχρι τότε απλά θα προσπαθεί να αποφύγει την ταμπέλα.ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ.
16 Ο/Η Θάνος έγραψε: (πριν 7 έτη)
Κε Όθωνα, έχετε αποδείξεις ότι ο ΣΥΝ έδωσε εντολή στους κουκουλοφόρους να δράσουν? Όχι... Οπότε βγάλε τον σκασμό και στείλε στο μπουντρούμι του μεσαίωνα τους βρωμόμπατσους!

Οι προπηλακισμοί των πολιτικών αφορά αυτούς τους πολιτικούς που υπερψήφισαν ερήμην του Ελληνικού Λαού το έκτρωμα! Γι' αυτό και εμείς τους δέρνουμε μέχρις θανάτου!
17 Ο/Η Πραγματιστής έγραψε: (πριν 7 έτη)
Άπληστοι Έλληνες, the party is over
Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας 17

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ελληνική Αστυνομία (ΕΛ.ΑΣ.)
Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη