Ηλεκτρονική Έκδοση

«Ζωικός μεσαίωνας» το μουσείο γούνας

Εναντίον της δημιουργίας του μουσείου γούνας στην Καστοριά και ιδιαίτερα της απόφασης να χρηματοδοτηθεί με 2 εκατομμύρια ευρώ, είναι η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων και η Πανελλήνια Φιλοζωική και Περιβαλλοντική Ομοσπονδία.

Το μουσείο γούνας πρόκειται να γίνει στο αρχοντικό Μπασάρα, στην Καστοριά και το υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού αποφάσισε να το εντάξει στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Μακεδονία - Θράκη 2007-2013».

"Ως φορολογούμενοι πολίτες αρνούμαστε να χρησιμοποιηθούν τα χρήματά μας για οποιαδήποτε επιδότηση αυτού του κλάδου. Εμείς στο παρελθόν έχουμε πει ότι ένα τέτοιο μουσείο γκραν γκινιόλ θα είχε νόημα μόνο εάν καταργούνταν η γουνοποιία, για να θυμίζει αλλοτινές εποχές ζωικού μεσαίωνα", τονίζει σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Ζωοφιλικών Σωματείων.

Οι φιλοζωϊκές οργανώσεις ζητούν από την κυβέρνηση "να βάλει φρένο στην παράλογη και παρακμιακή εμπορική δραστηριότητα που λέγεται γουνοποιία και ο κλάδος να επιδοτηθεί, ώστε να στραφεί σε εναλλακτικές μορφές οικονομικής ανάπτυξης, όπως είναι ο οικοτουρισμός, οι οργανικές καλλιέργειες κ.λπ.", τονίζοντας ότι "ενώ σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες η παραγωγή γούνας περιορίζεται ή καταργείται (Αγγλία, Αυστρία, Ολλανδία, Κροατία, Ισραήλ), η Ελλάδα αγωνίζεται για τη δεύτερη θέση στο διεθνές εμπόριο γούνας."

 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
φάρμα των ζώων