Έντυπη Έκδοση

Υποσχέσεις για 17 νέες μονάδες υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ

Την ανάπτυξη μικρών μονάδων φαρμακευτικής υποστήριξης του ΟΚΑΝΑ, δυναμικότητας 100-120 χρηστών σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, του Πειραιά και της Θεσσαλονίκης, αντί μεγάλων μονάδων σε ορισμένα μόνο νοσοκομεία, «ώστε να υπάρξει μια διαίρεση της ευθύνης», προκρίνει ο υπουργός Υγείας Ανδρ. Λοβέρδος.

Ανακοίνωσε ότι έχει εξασφαλίσει τα χρήματα αλλά και προσωπικό περίπου 111 ατόμων για τη δημιουργία και τη στελέχωση 17 τέτοιων μονάδων υποκατάστασης, στις οποίες όμως αντιδρούν κυρίως δήμοι της Αττικής.

Ο υπουργός, σε προχθεσινή σύσκεψη που συγκάλεσε για το θέμα, έκανε έκκληση ενώπιον μιας «πανστρατιάς» εμπλεκομένων στο ζήτημα (εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, όλων των κομμάτων, του ΕΦΕΤ και του ΟΚΑΝΑ) να αναλάβουν όλοι ανεξαιρέτως ευθύνες απέναντι στη μάστιγα των ναρκωτικών, «χωρίς τις γνωστές δυστυχώς έως τώρα προθέσεις ορισμένων να αφήνουν στις πλάτες ολίγων πολιτών και μόνον ένα τέτοιο σημαντικό πρόβλημα».

Οι υγειονομικές αυτές μονάδες οι οποίες έχουν προαναγγελθεί πάνω από ένα χρόνο, χωρίς όμως να υλοποιηθεί ούτε μία, στοχεύουν τόσο στην απορρόφηση της λίστας των 6.000 τοξικοεξαρτημένων που αναμένουν έως και 6 χρόνια για θεραπεία όσο και στην επίτευξη μιας αποκέντρωσης των ασθενών που θα ευνοούσε και κάποιες πόλεις που, όπως χαρακτηριστικά είπε ο κ. Λοβέρδος, δεινοπαθούν από τη συμφόρηση που επικρατεί σε πολλές από τις υπάρχουσες μονάδες του ΟΚΑΝΑ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Ναρκωτικά εξαρτησιογόνες ουσίες και απεξάρτηση