Έντυπη Έκδοση

«Πάρτε πίσω το Κύπελλό μας»

«ΠΑΡΤΕ πίσω το Κύπελλο που κερδίσαμε. Θα σας το ξαναζητήσουμε μόνο όταν αποδειχθεί η αθωότητα των φίλων μας». Η θαρραλέα κίνηση της Μπεσίκτας ξάφνιασε και ταυτόχρονα συγκλόνισε το ταραγμένο τουρκικό ποδόσφαιρο και τη διεθνή κοινή γνώμη.

Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου κόπηκαν από την ίδια την Μπεσίκτας Οι πανηγυρισμοί για την κατάκτηση του Κυπέλλου κόπηκαν από την ίδια την Μπεσίκτας Ο ίδιος ο πρόεδρός της, Γιλντιρίμ Ντεμιρορέν, πήγε στα γραφεία της Ομοσπονδίας και παρέδωσε το τρόπαιο που κατέκτησε πριν από μερικούς μήνες (στα πέναλτι απέναντι στην Β.Β. της Κωνσταντινούπολης). «Δεν είναι σωστό να το κρατήσουμε», εξήγησε. «Ο αντιπρόεδρος Σερντάρ Ανταλί, ο προπονητής Ταϊφούρ Χαβουτσού και ο διευθυντής πρωτοκόλλου της ομάδας Αχμέτ Ατές είναι υπό κράτηση. Το λόγο έχει η τουρκική Δικαιοσύνη, στην οποία έχουμε απόλυτη εμπιστοσύνη. Πιστεύουμε ότι οι φίλοι μας είναι αθώοι. Εάν όμως αποδειχθεί το αντίθετο, θα κάνουμε αυτό που πρέπει».

Μεταξύ των κρατουμένων στη φυλακή «Μέτρις» της Κωνσταντινούπολης είναι από προχθές και δύο ποδοσφαιριστές της Μπεσίκτας, ο Ιμπραήμ Ακίν και ο Ισκεντέρ Αλί, κατηγορούμενοι για στήσιμο αγώνων. Ο αριθμός των υπόδικων φυλακισμένων έφτασε πια τους 31. Μάλιστα χθες συγκεντρώθηκαν έξω από το αστυνομικό τμήμα περίπου 80 οπαδοί της Μπεσίκτας για να διαμαρτυρηθούν, οπότε χρειάστηκε να φυγαδευτούν από την πίσω πόρτα τα κατηγορούμενα στελέχη της ομάδας. Παράλληλα, αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ανάκριση δύο παράγοντες της Τραμπζονσπόρ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Ποδόσφαιρο