Έντυπη Έκδοση

ΠΑΙΚΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ ΘΑ ΚΛΗΘΟΥΝ ΩΣ ΥΠΟΠΤΟΙ

Στο στόχαστρο άλλοι «16»

Δεκαέξι «παίκτες» που πόνταραν χρηματικά ποσά από χίλια ευρώ και κέρδιζαν έως 200 χιλιάδες θα κληθούν ένας ένας στην Ασφάλεια Θεσσαλονίκης τις αμέσως επόμενες μέρες, προκειμένου να δώσουν ανωμοτί κατάθεση ως ύποπτοι για την πολύκροτη υπόθεση των παράνομων στοιχημάτων σε «στημένα» ματς.

Ο αθλητικός εισαγγελέας Νίκος Κωνσταντίνου διαβίβασε στο Τμήμα Οικονομικών Εγκλημάτων τη σχετική παραγγελία, έχοντας συγκεντρώσει επαρκή στοιχεία για τη συμμετοχή των συγκεκριμένων προσώπων, που φέρονται ότι διέπραξαν κατά περίπτωση αδικήματα, όπως απάτη και ξέπλυμα βρόμικου χρήματος.

Δύο σκέλη

Η δικογραφία που σχηματίζεται στη Θεσσαλονίκη, αλλά και μία αντίστοιχη στη Βέροια, αποτελούν στην ουσία «παραφυάδες» της μεγάλης υπόθεσης των Αθηνών, που έχει προκαλέσει τριγμούς στο ελληνικό ποδοσφαιρικό στερέωμα. Οπως έγινε γνωστό, λόγω της έκτασης του σκανδάλου, η αρμόδια εισαγγελέας της Αθήνας, Πόπη Παπανδρέου, τη χώρισε σε δύο σκέλη:

* Ενα, που αφορά τους διοργανωτές των στημένων αγώνων για το παράνομο στοίχημα και τους παράγοντες, που κέρδιζαν αμύθητα χρηματικά ποσά.

* Και δεύτερο, αυτό που αφορά ιδιώτες, απλούς παίκτες παράνομου στοιχήματος, εκείνους δηλαδή που ήταν αποδέκτες πληροφοριών για το αποτέλεσμα των στημένων αγώνων και κέρδιζαν, επίσης, μεγάλα χρηματικά ποσά ποντάροντας στα σίγουρα, είτε μέσω πρακτορείων του ΟΠΑΠ είτε μέσω Διαδικτύου.

Σε αυτή τη δεύτερη κατηγορία ανήκουν οι δεκαέξι «παίκτες» που έχουν εντοπιστεί στη Θεσσαλονίκη από την εισαγγελική έρευνα. Φέρονται ότι έχουν αποκομίσει χρηματικά ποσά έως 200 χιλιάδες ευρώ και συμπεριλαμβάνονται στη δικογραφία που διαβίβασε στην Ασφάλεια ο αθλητικός εισαγγελέας Νίκος Κωνσταντίνου. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα ονόματά τους προέκυψαν αφενός από τις κερδοφορίες κι αφετέρου από καταγεγραμμένες τηλεφωνικές συνομιλίες που έχουν στα χέρια τους οι διωκτικές αρχές.

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης ασχολείται με στημένους αγώνες. Στο πρόσφατο παρελθόν έχει διερευνήσει τουλάχιστον άλλες δύο παρόμοιες υποθέσεις, εκ των οποίων η μία αφορά τον ποδοσφαιρικό αγώνα Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα και η άλλη αγώνα βόλεϊ! *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Αθλητισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Διαφθορά
Ποδόσφαιρο