Έντυπη Έκδοση

Επιμελητήριο Καβάλας: Στην καταστροφή οδηγούν τις επιχειρήσεις οι κυβερνητικές ρυθμίσεις

«Οι ρυθμίσεις της κυβέρνησης, αντί να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις, στην ουσία τις οδηγούν στην καταστροφή με το στραγγαλισμό που γίνεται από τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα».

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας, Αγγελος Τσατσούλης, στη συνεδρίαση των προέδρων 13 Επιμελητηρίων της χώρας, οι νομοί των οποίων μαζί με άλλους 11 συμπεριλαμβάνονται στη ρύθμιση για τα κίνητρα βιωσιμότητας, προκειμένου οι επιχειρήσεις τους να προχωρήσουν στη σταδιακή εξόφληση δανειακών ληξιπρόθεσμων οφειλών προς τις τράπεζες.

Και διευκρίνισε: «Αυτή τη στιγμή το επιτόκιο που πληρώνουν οι επιχειρήσεις είναι κοντά στο 10% και το συγκεκριμένο ποσοστό τόκου είναι πραγματικά δυσβάσταχτο. Επιπλέον, είναι ο χρόνος αποπληρωμής που όταν προσδιορίστηκε υπήρχαν άλλες οικονομικές συνθήκες. Οταν οι επιχειρήσεις εκπόνησαν τις μελέτες βιωσιμότητας για να ενταχθούν στις ρυθμίσεις ήταν τελείως διαφορετικές οι οικονομικές συγκυρίες. Σήμερα πάρα πολλές επιχειρήσεις έχουν πτώση του τζίρου τους πάνω από το 50%, επομένως δεν υπάρχουν έσοδα για να αποπληρωθούν εμπρόθεσμα αυτά τα δάνεια».

Στις συγκεκριμένες ρυθμίσεις κατά καιρούς έχουν υπαχθεί οι επιχειρήσεις συνολικά 24 νομών του παραμεθόριου τόξου, των πυρόπληκτων περιοχών, καθώς και των νησιών του βορειοανατολικού Αιγαίου.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Επιχειρήσεις