Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέθανε ο Κερκυραίος ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος

Σε ηλικία 64 ετών πέθανε το πρωί της Δευτέρας στο σπίτι του στην Κέρκυρα ο ζωγράφος Σπύρος Αλαμάνος.

Ο Σπύρος Αλαμάνος γεννήθηκε στην Κέρκυρα το 1947 και εκφράστηκε μέσα από τη ζωγραφική, τη χαρακτική και τη φωτογραφία.

Έργα του έχει δεχθεί η Εθνική Πινακοθήκη της Ελλάδος, η Δημοτική Πινακοθήκη Κερκύρας, η Ιστορική και Εθνολογική Εταιρεία Ελλάδος, η Πινακοθήκη της Ιονικής Τράπεζας και της Τράπεζας Αττικής, το Μουσείο Σολωμού Κερκύρας, η Αναγνωστική Εταιρεία Κερκύρας, ενώ το μεγαλύτερο μέρος της δουλειάς του ανήκει σε ιδιωτικές συλλογές.

Συνεργάστηκε με την ΑΝΕΔΚ, συμβάλλοντας με τα έργα του στην τουριστική προβολή της Κέρκυρας. Υπήρξε δάσκαλος της Καλλιτεχνικής Σχολής Κερκύρας από το 1984 ως το 1991. Σπούδασε γραφικές τέχνες στο Αθηναϊκό Τεχνολογικό Ινστιτούτο και στη συνέχεια εργάστηκε ως γραφίστας στο εργαστήρι του Παναγιώτη Γράββαλου.

Ως ζωγράρος παρουσιάστηκε για πρώτη φορά το 1971 και την ίδια χρονιά του απονεμήθηκε το πρώτο βραβείο για τη δημιουργία της αφίσας της διεθνούς έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Επίσης, βραβεύτηκε για τη δημιουργία του μόνιμου σήματος της Ναυτικής Εβδομάδας. Φιλοτέχνησε ακόμη, το μόνιμο σήμα και την αφίσα του Φεστιβάλ Κερκύρας.

Υπήρξε ιδρυτικό μέλος της Αίθουσας Τέχνης Κερκύρας και μέλος της Συντακτικής Επιτροπής (για τα εικαστικά) του περιοδικού "Πόρφυρας".

Η κηδεία του θα γίνει σήμερα από το νεκροταφείο του Αγ. Σπυρίδωνα στον Κωτσέλα στην Κέρκυρα.

(Πληροφορίες ΑΠΕ-ΜΠΕ)

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός