Έντυπη Έκδοση

ΧΩΡΙΣ ΠΑΙΔΟΨΥΧΟΛΟΓΟ ΤΟ ΙΑΤΡΟΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΙΩΝ ΑΝΑΡΓΥΡΩΝ

Ψυχικό μαρτύριο για παιδιά

Τα όρια του παραδόξου αγγίζουν τα προβλήματα τα οποία αντιμετωπίζει το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο που λειτουργεί στο πλαίσιο του Κέντρου Ψυχικής Υγείας Αγίων Αναργύρων.

Είναι στον 5ο χρόνο της λειτουργίας του και εκτός του ότι είναι υποστελεχωμένο (από 6μήνου δεν έχει ούτε λογοθεραπευτή), δεν έχει ούτε παιδοψυχίατρο... που είναι και η πλέον απαραίτητη ειδικότητα για ένα Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο. Για δύο χρόνια (2009-2010) τη θέση αυτή κάλυψε μια παιδοψυχίατρος επικουρική, η οποία προ εξαμήνου πήρε τη σχετική θέση που είχε προκηρυχθεί.

Δεν διορίζεται όμως γιατί το υπουργείο δεν διαθέτει κονδύλια για τη μισθοδοσία της. Σχετική, ανοιχτή επιστολή έχει σταλεί προ καιρού στον ίδιο τον υπουργό Υγείας, αλλά παραμένει ακόμη και σήμερα χωρίς απάντηση.

Ετσι το Ιατροπαιδαγωγικό Κέντρο, που δέχεται άτομα ηλικίας μέχρι 18 ετών από την περιοχή Αγίων Αναργύρων-Καματερού, υπολειτουργεί, αδυνατεί να παρέχει ολοκληρωμένη διαγνωστική και θεραπευτική φροντίδα με αποτέλεσμα τα παιδιά της περιοχής (όπως, άλλωστε, και πολλών άλλων περιοχών) να αναγκάζονται να πηγαίνουν στους ιδιώτες. Ακόμα και για μια διάγνωση του προβλήματος, που απαιτεί παιδοψυχίατρο, οι γονείς υποχρεώνονται ν' αναζητούν υπηρεσία πολύ μακριά από την περιοχή και σε χρόνους για ραντεβού που μπορεί να φτάνουν τους δύο μήνες ή και περισσότερο.

Το πρόβλημα ωστόσο δεν αφορά μόνο τη συγκεκριμένη μονάδα, αφού οι περισσότερες παιδοψυχιατρικές υπηρεσίες είναι υποστελεχωμένες και παρέχουν μόνο διαγνωστικές αξιολογήσεις του προβλήματος, ενώ για θεραπεία οι ασθενείς αναγκάζονται να απευθυνθούν σε ιδιώτες οι οποίοι συχνά γνωρίζοντας το πρόβλημα εκμεταλλεύονται ασφαλιστικά ταμεία και γονείς. *

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας