Ηλεκτρονική Έκδοση

Σκληραίνει τη στάση του ο Τέντες

Με σύλληψη και αυτόφωρο απειλούνται οι ιδιοκτήτες ταξί

Τελευταία ενημέρωση:

Τη σύλληψη των ιδιοκτητών ταξί που προχωρούν σε καταλήψεις και παρακώλυση συγκοινωνιών και την παραπομπή τους στο αυτόφωρο παρήγγειλε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ιωάννης Τέντες. Νωρίτερα, είχε ζητήσει από τις κατά τόπους αρχές να προχωρήσουν στην αφαίρεση πινακίδων, το σχηματισμό δικογραφιών και την παραπομπή σε δίκες - εξπρές όσων απεργών παρανομούν Την ίδια στιγμή οι οδηγοί ταξί εμφανίζονται ανυποχώρητοι όσον αφορά στη συνέχιση των κινητοποιήσεών τους

Χθες οι "αγανακτισμένοι" ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν λιμάνια, αεροδρόμια, οδικούς κόμβους,αρχαιολογικούς χώρους ακόμη και κρατικά κτίρια, προκαλώντας αντιδράσεις από διάφορους φορείς όπως ο ΣΕΤΕ(Σύνδεσμος Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων" ο οποίος ζήτησε με επιστολή του προς τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ιωάννη Τέντε ενεργοποίηση των νομοθεσιών και σύλληψη των παρανομούντων.

Το πρωί, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, παρήγγειλε στους Εισαγγελείς Εφετών της χώρας να δώσουν εντολή στους κατά τόπους Εισαγγελείς Πρωτοδικών να λάβουν όλα εκείνα τα απαραίτητα μέτρα, ώστε να μην παρακωλύονται οι συγκοινωνίες και η λειτουργία εγκαταστάσεων κοινής ωφελείας, στις οποίες περιλαμβάνονται τα αεροδρόμια και τα λιμάνια.

Επιπλέον ο κ. Τέντες επισημαίνει ότι σε περίπτωση παρακώλυσης συγκοινωνιών να σχηματίζονται αμέσως δικογραφίες σε βάρος των υπευθύνων ιδιοκτητών ταξί και οι υποθέσεις αυτές να εκδικάζονται συντομότατα.

Επίσης, υπογραμμίζεται στην παραγγελία του ανωτάτου εισαγγελικού λειτουργού, ότι οι εισαγγελείς πρωτοδικών πρέπει να μεριμνούν, μέσω των αστυνομικών οργάνων, ώστε να εντοπίζονται όσοι ιδιοκτήτες ταξί αφαιρούν τις πινακίδες από τα αυτοκίνητα, που χρησιμοποιούν για τις καταλήψεις των οδών, λιμανιών, αεροδρομίων,κ.λπ., και πως πρέπει να μεριμνούν κάθε φορά που υπάρχει κατάληψη οδών και εάν παραβιάζεται το άρθρο εκείνο του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (ΚΟΚ), που προβλέπει διοικητική ποινή αφαίρεσης αδείας κυκλοφορίας.

Έξι ώρες αργότερα, προχώρησε στην έκδοση "διορθωτικής" παραγγελίας, στην οποία αναφέρει πως "αν διαπράττουν το αδίκημα της παρακώλυσης συγκοινωνιών ή τελέσουν οποιοδήποτε άλλο έγκλημα διωκόμενο αυτεπαγγέλτως, εφόσον καταλαμβάνονται επ' αυτοφώρω πρέπει να ακολουθείται η διαδικασία των άρθρων 417 και επόμενα του Κώδικα Ποινικής Δικονομία σε βάρος των φυσικών και ηθικών αυτουργών των εγκλημάτων αυτών", δηλαδή τη σύλληψή τους και άμεση παραπομπή τους στο αυτόφωρο.

Θεωρεί "αυτονόητο", ότι "οι προανακριτικοί υπάλληλοι και χωρίς παραγγελία, έγκριση ή άδεια του εισαγγελέα, υποχρεούνται να ακολουθούν την παραπάνω διαδικασία".

Έως το απόγευμα είχαν διαβιβαστεί στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας έξι δικογραφίες, οι οποίες αφορούν σε 600 οχήματα.

Πέμπτη ημέρα κινητοποιήσεων

Για πέμπτη ημέρα, εκατοντάδες αυτοκινητιστές κατέλαβαν από το πρωί τα διόδια της Ελευσίνας σηκώνοντας τις μπάρες και επιτρέποντας την ελεύθερη διέλευση των οχημάτων. Αντίστοιχη κινητοποίηση πραγματοποιούν και στα διόδια των Αφιδνών.

Οι ιδιοκτήτες των ταξί στην υπόλοιπη Ελλάδα επανέλαβαν τις κινητοποιήσεις τους με τους αυτοκινητιστές στα Χανιά να προχωρούν στον αποκλεισμό της εφορίας Χανίων μην επιτρέποντας την είσοδο σε αυτήν των υπαλλήλων της.

Στο Ηράκλειο η κατάσταση είναι ήρεμη μέχρι στιγμής καθώς οι ιδιοκτήτες ταξί βρίσκονται σε γενική συνέλευση προκειμένου να αποφασίσουν για το μέλλον των κινητοποιήσεών τους.

Στην Κέρκυρα οι ιδιοκτήτες ταξί κατέλαβαν αρχαιολογικούς χώρους και εκδοτήρια εισιτηρίων.

Στη Θεσσαλονίκη οι αυτοκινητιστές πραγματοποιούν μηχανοκίνητη πορεία από το κέντρο της πόλης προς το Κιλκίς, ενώ οι ιδιοκτήτες ταξί του Πύργου προχώρησαν στον αποκλεισμό της εθνικής οδού Πύργου - Πατρών με αποτέλεσμα η κυκλοφορία να γίνεται από παρακείμενους δρόμους.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Συγκοινωνίες-Μεταφορές
Υπουργείο Ανάπτυξης
Απεργίες και εκδηλώσεις διαμαρτυρίας
Για το ίδιο θέμα
Αλληλεγγύη του ΚΚΕ στους ιδιοκτήτες ταξί
Μια εβδομάδα χωρίς ταξί και έπεται συνέχεια
Παρκάρουν τον Ραγκούση στον ΚΤΕ Μεταφορών
Έξι δικογραφίες για τα ταξί