Ηλεκτρονική Έκδοση

Μπουτάρης: Γιατί συμμετέχω στη «Δράση»

Τους λόγους που τον οδήγησαν να πάρει μέρος στην ίδρυση της «Δράσης», μαζί με τους Στέφανο Μάνο και Βασίλη Κοντογιαννόπουλο, παρουσίασε ς ο Γιάννης Μπουτάρης σε σύσκεψη της δημοτικής παράταξης «Πρωτοβουλία για τη Θεσσαλονίκη» της οποίας ηγείται.

Ο Γ. Μπουτάρης τόνισε ότι αναγνωρίζει πως η αυτή η κίνηση του προκάλεσε αντιδράσεις, υπέρ και κατά, αμηχανία σε πρωτεργάτες της παράταξης κι έφερε και τον ίδιο σε δύσκολη θέση.

Παράλληλα επισήμανε πως πιστεύει ότι στη χώρα μας ήρθε επιτέλους η ώρα να μην έχουμε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, που λειτουργούν ως "δικτατορική δημοκρατία", και θεωρεί ότι πρέπει να βρεθεί τρόπος να προκύψουν έντιμες κυβερνήσεις συνεργασίας.

"Εχω πλήρη συναίσθηση ότι και στην «Πρωτοβουλία» αλλά και στην κίνηση Μάνου, για λόγους εύκολα κατανοητούς χρησιμοποιούμαι για την αναγνωρισιμότητά μου και την όποια φήμη έχω αποκτήσει από τη συνολική μου δράση.  Δεν το αρνούμαι, δεν το «διώχνω» και πολλές φορές αισθάνομαι προσωπικά κολακευμένος", υπογράμμισε.

Κι αφού παρατήρησε ότι έχει θέσει επανειλημμένα το ενδεχόμενο να σταματήσει να έχει την ευθύνη της δημοτικής παράταξης ή και να παρατηθεί από δημοτικός σύμβουλος, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για όσα συμβαίνουν στον Δήμο Θεσσαλονίκης, δήλωσε: "Πιστεύω ότι το άνοιγμά μου προς μια κεντροδεξιά κίνηση, όπως αυτή του Μάνου, θα ενισχύσει τις θέσεις της «Πρωτοβουλίας»  Πιστεύω ότι αυτή η κίνηση τακτικής αν την χειριστούμε σωστά θα δώσει πόντους στην «Πρωτοβουλία».

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δράση