Έντυπη Έκδοση

Ο Ψωμιάδης περικόπτει δρομολόγια μαθητών

Με λεωφορεία του ΚΤΕΛ και του ΟΑΣΘ θ' αναγκαστούν να μετακινούνται πολλοί μαθητές απομακρυσμένων περιοχών για να πάνε στα σχολεία τους, καθώς η Νομαρχία εξετάζει περικοπές και συγχωνεύσεις δρομολογίων των μισθωμένων τουριστικών πούλμαν μετά τις μηνυτήριες αναφορές εναντίον της.

Το θέμα συζητήθηκε χθες σε βαρύ κλίμα σε σύσκεψη στη Νομαρχία, εν όψει της προκήρυξης διαγωνισμού για τη σχολική χρονιά 2009-2010, καθώς κυκλοφόρησε ανεπίσημη πληροφορία ότι μία από τις μηνύσεις που είχαν κατατεθεί το 2006, πέρασε από προανακριτικό επίπεδο σε τακτική ανάκριση.

Η νομοθεσία δίνει την αρμοδιότητα για τη μεταφορά των μαθητών σε δήμους, ΟΑΣΘ και ΚΤΕΛ. Οπου δεν μπορούν να καλυφθούν όλα τα δρομολόγια, οι κατά τόπους διευθύνσεις εκπαίδευσης υποβάλλουν αιτήματα στη Νομαρχία κι εκείνη προχωρά σε διαγωνισμό για τη μίσθωση τουριστικών λεωφορείων.

Ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης απείλησε γι' άλλη μια φορά ότι θα κλείσει τη Νομαρχία. «Εχουμε αλλεπάλληλα δικαστήρια και δεν ξέρουμε ακόμη τι μας περιμένει. Δεν πρόκειται να ανεχτώ να ταλαιπωρούμαστε στα δικαστήρια, η υπηρεσία κι εγώ προσωπικά για ένα θέμα που είναι γνωστό στην Πολιτεία εδώ και δέκα χρόνια», είπε.

«Η Πολιτεία μάς χρωστά περί τα 22 εκατ. ευρώ για το 2008-2009. Είναι δύσκολο να δοθούν στη δύσκολη οικονομική συγκυρία, όμως είναι δεδουλευμένα», πρόσθεσε.

Κάλεσε τους 9 δημάρχους που ήταν παρόντες και τους εκπροσώπους άλλων 17 δήμων απομακρυσμένων περιοχών να έρθουν σε συνεννόηση με τις Διευθύνσεις Εκπαίδευσης ώστε να βρεθούν τρόποι μεταφοράς των μαθητών από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο.

Κυκλοφόρησε, δε, ψήφισμα εναντίον όσων καταγγέλλουν και ποινικοποιούν τη στάση της διοίκησης της Νομαρχίας και του Παναγιώτη Ψωμιάδη στο θέμα της μεταφοράς των μαθητών.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νέα Δημοκρατία
Τοπική Αυτοδιοίκηση