Έντυπη Έκδοση

Αθώος (με 4-1) ο Πλεύρης για το βιβλίο του περί Εβραίων

Αθώος κατά πλειοψηφία κρίθηκε χθες από το πενταμελές Εφετείο Αθήνας ο Κωνσταντίνος Πλεύρης, ο οποίος κατηγορείται με βάση τον αντιρατσιστικό νόμο για μέρος του περιεχομένου του βιβλίου του «Εβραίοι - όλη η αλήθεια».

Ο Κ. Πλεύρης κρίθηκε από την πλειοψηφία του δικαστηρίου (4-1) αθώος για τα αποσπάσματα του βιβλίου που φέρονταν ως προσβλητικά για τους Εβραίους, αλλά και για την κατηγορία της προτροπής σε πράξεις βίας. Από τους πέντε εφέτες δικαστές της έδρας διαφορετική άποψη είχε ο Αθανάσιος Καγκάνης. Θεώρησε ότι ο κατηγορούμενος έπρεπε να κηρυχθεί ένοχος για ένα μέρος των αναφορών που, σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ήταν προσβλητικές και αθώος για τις υπόλοιπες κατηγορίες.

Λίγη ώρα νωρίτερα η εισαγγελέας της έδρας πρότεινε με τη σειρά της την απαλλαγή του κ. Πλεύρη, με το σκεπτικό ότι μέσα από το επίμαχο βιβλίο ο συγγραφέας δεν στρέφεται κατά του συνόλου των Εβραίων.

Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Πλεύρης βρέθηκε πρωτόδικα στο εδώλιο του τριμελούς Εφετείου Πλημμελειοδικών, το οποίο τον είχε κρίνει ένοχο και του είχε επιβάλει ποινή φυλάκισης 14 μηνών, με τριετή αναστολή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Δικαστικό ρεπορτάζ