Ηλεκτρονική Έκδοση

Πέθανε ο δημιουργός του Ιζνογκούντ, Ζαν Ταμπαρί

Ο κακός βεζίρης Ιζνογκούντ, μια από τις αστείες φιγούρες των κόμικ, ορφάνεψε χθες, μετά και το θάνατο του Γάλλου σκιτσογράφου Ζαν Ταμπαρί.

Ο διάσημος Γάλλος σχεδιαστής και συνδημιουργός του Ιζνογκούντ, μαζί με τον σεναριογράφο Ρενέ Γκοσινί, δημιουργό του Αστερίξ και άλλων πολυδιαβασμένων ηρώων, πέθανε την Πέμπτη σε ηλικία 81 ετών, όπως ανακοίνωσε σήμερα η κόρη του, Μιριέλ,  διευθύντρια των Εκδόσεων Ταμπαρί.

Ο Ταμπαρί μαζί με το Γκοσινί σχεδίαζε από το 1962 το ραδιούργο βεζίρη που "ήθελε να γίνει χαλίφης στη θέση του χαλίφη" ανατρέποντας τον καλό χαλίφη της Βαγδάτης και συνέχισε μόνος του μετά το θάνατο του Γκοσινί το 1977.

Γεννήθηκε στη Στοκχόλμη στις 5 Μαρτίου 1930. Ξεκίνησε να δουλεύει ως σκιτσογράφος το 1956 στο περιοδικό Vaillant. Το 1958 δημιούργησε τον ήρωα Totoche και τους φίλους του ενώ δύο χρόνια αργότερα συνεργάστηκε με τον Γκοσινί στο κόμικ Valentin.

To 2004 ο Γάλλος σκηνοθέτης Πατρίκ Μπραουντέ γύρισε την ταινία "Ιζνογκούντ", στην οποία ο Μικαέλ Γιουν έπαιζε το σατανικό βεζίρη Ιζνογκούντ και ο Ζακ Βιγιερέ τον καλό χαλίφη Χαρούν ελ Πουσάχ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Τέχνες & Πολιτισμός
Με λέξεις-κλειδιά
Γαλλία
Κινούμενα σχέδια/Κόμικς/Σκίτσα