Έντυπη Έκδοση

Με 8 Μποφόρ, οι πυρκαγιές πήραν αέρα

Με ανέμους 8 Μποφόρ, που λυσσομανούσαν χθες, και 126 πυρκαγιές σε όλη τη χώρα οι πυροσβέστες έτρεχαν και δεν προλάβαιναν.

Τελικά, ώς αργά το απόγευμα οι φωτιές τέθηκαν όλες υπό πλήρη ή μερικό έλεγχο, όπως στην Εύβοια, τη Νεάπολη Ηλείας και τις Πρασσές Ρεθύμνου. Σε ύφεση βρισκόταν επίσης η φωτιά στα Σπάτα Αχαΐας. Και φυσικά υπήρξαν μικροεστίες και στην πολυταλαιπωρημένη φέτος Κέρκυρα. Αναλυτικά:

ΑΧΑΪΑ Για δεύτερη ημέρα έκαιγε χθες η πυρκαγιά στον Αγ. Νικόλαο Σπάτων Αχαΐας. Το έργο της Πυροσβεστικής ήταν εξαιρετικά δύσκολο, λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν και του δύσβατου της περιοχής. Η πυρκαγιά ξέσπασε λίγα λεπτά πριν από τις 3 το μεσημέρι του Σαββάτου. Αμέσως στην Πυροσβεστική σήμανε συναγερμός για το μοναστήρι του Αγ. Νικολάου. Λόγω των δυσκολιών και της επικινδυνότητας επιστρατεύτηκαν εναέρια μέσα. Ευτυχώς, αν και ήταν σε κοντινή απόσταση, η πυρκαγιά δεν απείλησε το μοναστήρι, αλλά ούτε κατοικημένη περιοχή. Επεκτάθηκε όμως γρήγορα στο βουνό, καταστρέφοντας αρκετά στρέμματα δασικής έκτασης.

Η φωτιά συνέχιζε να καίει και χθες, παρά τη μεγάλη δύναμη της Πυροσβεστικής, που συμμετείχε στην κατάσβεση.

ΕΥΒΟΙΑ (ΛΙΜΝΗ): Πυρκαγιά εκδηλώθηκε σε αγροτοδασική έκταση στην περιοχή Σκεπαστή στη Λίμνη Ευβοίας, κοντά στο δάσος, όπου βρίσκεται κατοικημένη περιοχή. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχέραινε ο δυνατός άνεμος που έπνεε, με ένταση 6 Μποφόρ.

ΡΕΘΥΜΝΟ: Πυρκαγιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι στην περιοχή Πρασσές και έκαψε χαμηλή βλάστηση. Η φωτιά δεν απείλησε κατοικημένη περιοχή.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Πυρκαγιές