Έντυπη Έκδοση

Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές

Οι φλόγες έγλειψαν τις αυλές των πρώτων σπιτιών, αλλά χάρη στην άμεση επέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων, των δήμων και των εθελοντών, τα χειρότερα αποφεύχθηκαν.

Η πυρκαγιά που -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία- ξεκίνησε από ξερά χόρτα, χθες λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι στην περιοχή Γαλάζια Ακτή στο Λαγονήσι, άναψε φωτιές στο Συντονιστικό Επιχειρησιακό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, που μέσα σε διάστημα μιας ώρας καλούνταν να αντιμετωπίσει τρεις μεγάλες πυρκαγιές: δύο στο Λεκανοπέδιο και μία στην Εύβοια.

Με σύμμαχο το δυνατό αέρα -εντάσεως έως και οκτώ Μποφόρ- οι φλόγες βρήκαν πρόσφορο έδαφος στα ξερά ακαθάριστα χόρτα, κινούμενες απειλητικά προς τις πρώτες κατοικίες. Η άμεση κινητοποίηση 30 πυροσβεστών με 10 οχήματα, οι συνεχείς ρίψεις νερού από δύο ελικόπτερα, αλλά και οι προσπάθειες δεκάδων εθελοντών γλίτωσαν την περιοχή από τα χειρότερα.

Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο περίπου μία ώρα αργότερα, πριν λάβει μεγαλύτερες διαστάσεις. Οι επίγειες δυνάμεις της Πυροσβεστικής παρέμεναν στην περιοχή για την πλήρη κατάσβεση της πυρκαγιάς, αλλά και για τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων.

Αμεση ήταν η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στη Μαγούλα Αττικής. Η φωτιά ξέσπασε, από άγνωστη αιτία, στη 1.50 το μεσημέρι της Κυριακής, σε σημείο με χαμηλή βλάστηση. Στη μάχη της κατάσβεσης έλαβαν μέρος 25 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα και ένα ελικόπτερο.

Από την πυρκαγιά, που τέθηκε υπό μερικό έλεγχο στις 4.47 το μεσημέρι, δεν απειλήθηκαν κατοικίες.

Μέχρι χθες δεν είχε γίνει γνωστή, ούτε στην πρώτη ούτε στη δεύτερη περίπτωση, η έκταση που αποτεφρώθηκε.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Πυροσβεστική Υπηρεσία
Περιβάλλον & οικολογία
Πυρκαγιές