Ηλεκτρονική Έκδοση

Κατά μιας ευρωπαϊκής οικονομικής κυβέρνησης η Αυστρία

Την αντίθεσή της σε μια ενδεχόμενη οικονομική κυβέρνηση στην Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας, Μαρία Φέκτερ, σε συνέντευξή της στην εφημερίδα «Εστεράιχ». Επίσης σε ερώτημα αν επαρκούν τα μέτρα για την χώρα μας απαντά ότι τα χρήματα του πρώτου πακέτου βοήθειας προς την Ελλάδα έχουν αυξηθεί και πως επιπλέον έχουν παραταθεί οι προθεσμίες αποπληρωμής του δανείου.

Η Αυστριακή υπουργός επιρρίπτει την ευθύνη για τη σημερινή κρίση στην πολιτική συσσώρευσης χρέους των χωρών της Ευρωζώνης, και χαρακτηρίζει «υπερβολή» την πρόταση Μέρκελ-Σαρκοζί για ευρωπαϊκή οικονομική κυβέρνηση.

Την ίδια άποψη, φαίνεται ότι έχει και μεγάλη μερίδα του κόσμου στην Αυστρία καθώς σύμφωνα με δημοσκόποηση για λογαριασμό της «Κουρίρ», το 65% των ερωτηθέντων απορρίπτει την ιδέα ενώ ένα 66% τάσσεται υπέρ της συνταγματικής κατοχύρωσης του ορίου χρέους στις χώρες-μέλη.

Κριτική στη Φέκτερ άσκησε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και αρχηγός της ομάδας του Αυστριακού Λαϊκού Κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, Οτμαρ Κάρας, ο οποίος τάχθηκε υπέρ της έκδοσης των ευρωομολόγων και υποστηρίζει πως η οικονομική κυβέρνηση που προτείνουν Μέρκελ και Σαρκοζί όχι μόνο δεν θα λύσει τα προβλήματα αλλά θα τα επιτείνει.

Επίσης υποστήριξε ότι οι προτάσεις της Γαλλίας και Γερμανίας δεν νομιμοποιούνται από τη Συνθήκη της ΕΕ και δεν είναι δημοκρατικές λόγω μη εμπλοκής των ευρωπαϊκών οργάνων.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Ευρωζώνη
Αυστρία
Οικονομική κρίση