Ηλεκτρονική Έκδοση

Αυξάνεται η προσέλευση ασθενών στα δημόσια νοσοκομεία

Αύξηση παρουσιάζει η προσέλευση ασθενών σε νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας του ΕΣΥ, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσιάστηκαν κατά τη συνάντηση της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Υγείας με τους νέους διοικητές των νοσοκομείων. Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης προανήγγειλε τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών, κάτι που άλλωστε έχει ζητήσει και η τρόικα.

Τα νοσοκομεία καταγράφουν αύξηση στην προσέλευση των ασθενών της τάξης του 30% και τα Κέντρα Υγείας κατά 17%. Η αύξηση αναμένεται να είναι ακόμα μεγαλύτερη τους επόμενους μήνες, οπότε και θα ξεκινήσει η κανονική λειτουργία του Εθνικού Οργανισμού Παροχής Υπηρεσιών Υγείας (ΕΟΠΥΥ), όπως ανέφερε ο γ.γ. Υγείας Νίκος Πολύζος.

Ωστόσο, μείωση καταγράφεται στις επισκέψεις στα απογευματινά ιατρεία, με αποτέλεσμα τα έσοδα από την ολοήμερη λειτουργία των νοσοκομείων, το πρώτο επτάμηνο του 2011, να είναι περίπου 50 εκατ. ευρώ, τη στιγμή που ο στόχος είναι 100 εκατ. έως το τέλος του χρόνου.

Ο υφυπουργός Υγείας Μιχάλης Τιμοσίδης ζήτησε από τους νέους διοικητές να είναι σχολαστικοί με τα οικονομικά των νοσοκομείων και μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου να έχουν αποστείλει τα στοιχεία στο υπουργείο Υγείας, ενώ ανακοίνωσε τη δημιουργία ηλεκτρονικού αρχείου ασθενών, κάτι που έχει ζητήσει και η τρόικα.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Ελλάδα
Με λέξεις-κλειδιά
Νοσοκομεία και υπηρεσίες υγείας
Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης