Ηλεκτρονική Έκδοση

Δώρο άδωρο ο Κοινωνικός Συντελεστής για τα αυθαίρετα των ΑμεΑ

Εντονα διαμαρτυρόμενη η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ αξιώνει σημαντική αύξηση των εισοδηματικών ορίων

Τελευταία ενημέρωση:

Ο λεγόμενος Κοινωνικός Συντελεστής για τα αυθαίρετα των ατόμων με αναπηρία συνιστά “δώρο άδωρο” δίχως τον επαναπροσδιορισμό των εισοδηματικών κριτηρίων ώστε να συνάδουν με την πραγματική οικονομική κατάσταση των ΑμεΑ και των οικογενειών τους.

ΕΣΑμεΑ προς Γ. Παπακωνσταντίνου: Αγνοείτε το επιπρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω της αναπηρίας κύριε υπουργέ ΕΣΑμεΑ προς Γ. Παπακωνσταντίνου: Αγνοείτε το επιπρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω της αναπηρίας κύριε υπουργέ Με επιστολή της προς τον υπουργό περιβάλλοντος Γ. Παπακωνσταντίνου, η εθνική συνομοσπονδία ΑμεΑ επισημαίνει ότι “μπορεί μεν να λάβατε υπόψη την πρόταση της Συνομοσπονδίας μας για τη μείωση στο 50% των προστίμων των ατόμων με αναπηρία που έχουν στην κατοχή τους αυθαίρετο κτίσμα, όμως δεν λάβατε υπόψη ότι το χαμηλό εισοδηματικό όριο που καθορίστηκε στην ανωτέρω ευνοϊκή ρύθμιση ήτοι για ατομικό εισόδημα έως 8.000 ευρώ και οικογενειακό έως 12.000 ευρώ είναι αναντίστοιχο με τις ισχύουσες φοροαπαλλαγές”. Oπως τονίζεται στην επιστολή της συνομοσπονδίας “το εισοδηματικό όριο που προτείνατε στην Βουλή δηλ. των 8.000 και αντίστοιχα των 12.000 ευρώ είναι όριο αποκλεισμού και μιζέριας και καθιστά την προτεινόμενη ευνοϊκή ρύθμιση ουσιαστικά ανεφάρμοστη και χωρίς καμία διευκόλυνση για τα άτομα με αναπηρία”.

Εξηγώντας ότι είναι αδιανόητο να μην προσμετράται το επιπρόσθετο κόστος διαβίωσης λόγω της αναπηρίας η ΕΣΑμεΑ ζητά “να επανακαθοριστεί το εισοδηματικό όριο με σημαντική αύξηση”. Σε συγκεκριμένους αριθμούς η συνομοσπονδία αναφέρεται σε όριο ατομικού εισοδήματος έως 24.000 ευρώ και οικογενειακού εισοδήματος έως 30.000 ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Επί ίσοις όροις
Με λέξεις-κλειδιά
ΑμεΑ