Ηλεκτρονική Έκδοση

Δεκάδες βασανίζονται και θανατώνονται σε φυλακές στη Συρία

Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία

Η Διεθνής Αμνηστία εκτιμά ότι περισσότεροι από 88 άνθρωποι έχουν πεθάνει σε κέντρα κράτησης στη Συρία, τους τελευταίους πέντε μήνες, μεταξύ των οποίων 10 παιδιά, που υπέστησαν ξυλοδαρμούς, καψίματα, ηλεκτροσόκ και άλλους βασανισμούς.

Ο Σύριος Ibrahim Jamal al-Jahamani, που αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο δήλωσε ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια να βασανίζουν μέχρι θανάτου ένα 15χρονο παιδί Ο Σύριος Ibrahim Jamal al-Jahamani, που αποφυλακίστηκε τον Ιούλιο δήλωσε ότι είδε με τα ίδια του τα μάτια να βασανίζουν μέχρι θανάτου ένα 15χρονο παιδί Η ομάδα δήλωσε πως εκτιμά ότι όλοι όσοι πέθαναν, συνελήφθησαν μετά τη συμμετοχή τους σε αντικυβερνητικές διαδηλώσεις.

Οι εκτιμήσεις αυτές, που δημοσιεύθηκαν σε έκθεση της ομάδας, έρχονται λίγο αφότου η κυβέρνηση της Συρίας αρνήθηκε τις αναφορές ότι τουλάχιστον ένας μαζικός τάφος ανακαλύφθηκε στην πόλη Ντερά.

"Αυτοί οι θάνατοι πίσω από τα κάγκελα παίρνουν τεράστιες διαστάσεις και φαίνεται να αποτελούν μια συνέχεια της ίδιας βάρβαρης περιφρόνησης της χωής που συναντάται καθημερινά στους δρόμους της Συρίας”, δήλωσε ο Neil Sammonds, ερευνητής της Διεθνούς Αμνηστίας για τη Συρία.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ομάδα έχει τα ονόματα τουλάχιστον 3.000 ανθρώπων που βρίσκονται αυτή τη στιγμή υπό κράτηση.

"Εκτιμάται ότι υπάρχουν 12.000-15.000 άτομα υπό κράτηση στη χώρα αυτή τη στιγμή. Γνωρίζουμε ότι τα βασανιστήρια ήταν διαδεδομένα εδώ και πολλά χρόνια και έχουν γίνει πολύ πολύ χειρότερα. Οι περισσότεροι άνθρωποι κρατούνται σε απομόνωση”, δήλωσε ο ίδιος.
 

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Διεθνή
Με λέξεις-κλειδιά
Συρία