Έντυπη Έκδοση

Στο Διαδίκτυο η «ταυτότητα» των ΜΚΟ - προσλήψεων

Στη δημοσιοποίηση της «ταυτότητας» των ΜΚΟ που ζήτησαν να αναμειχθούν στα προγράμματα απασχόλησης 55.000 ανέργων στους δήμους προχώρησε η κυβέρνηση, αναρτώντας τα ονόματα όλων των μελών και των διοικητικών συμβουλίων των οργανώσεων στο Διαδίκτυο.

Αυτό δήλωσε χθες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας Γ. Κουτρουμάνης, ενημερώνοντας πως τα στοιχεία διατίθενται στην ιστοσελίδα του ΕΠΑΝΑΔ (Επιχειρησιακό Πρόγραμμα: «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού») σύμφωνα και προς το καθολικό αίτημα των βουλευτών.

Απαντώντας στην επίκαιρη, σχετική με την ανεργία, ερώτηση της Αλέκας Παπαρήγα -η γ.γ. του ΚΚΕ χαρακτήρισε «ομηρία» την εμπλοκή των ΜΚΟ στην πρόσληψη ανέργων, παρομοιάζοντας με το καθεστώς των stage- σημειώνεται πως επέμεινε στη δικλίδα ασφαλείας του ΑΣΕΠ ως προς το αδιάβλητο της διαδικασίας.

«Κόψτε τον λαιμό σας, ενισχύστε τους ανέργους», ζήτησε σε υψηλούς τόνους η κ. Παπαρήγα, μιλώντας για «τραγική κατάσταση στην κοινωνία από την μάστιγα της ανεργίας». Υποστηρίζοντας πως πριν έρθει η ανάκαμψη μπορεί να «χτυπήσει» νέος γύρος κρίσης, χαρακτήρισε «στάχτη στα μάτια» τα προγράμματα που εφαρμόζει η κυβέρνηση.

Ο υπουργός, επαναλαμβάνοντας ότι το ποσοστό της ανεργίας βρίσκεται στο 16,5% -είπε μάλιστα ότι θα έφτανε στο 20% αν η κυβέρνηση δεν είχε πάρει μέτρα. Γνωστοποίησε ακόμη πως από την ερχόμενη εβδομάδα θα κληθούν να ρυθμίσουν τις οφειλές τους προς το ΙΚΑ αυτοί που χρωστούν από 100.000 έως 1 εκατομμύριο ευρώ.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Πολιτική
Με λέξεις-κλειδιά
Ακτιβισμός και ΜΚΟ
Απασχόληση και ανεργία