Έντυπη Έκδοση

Ανοιξε μόνος του το κλειστό επάγγελμά του

Μετά από 8 χρόνια δικαστικών αγώνων, ο Βολιώτης πρατηριούχος Λεωνίδας Παπαμήτρος δικαιώθηκε από την Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας και, με απόφαση-σταθμό, ανοίγουν όλα τα κλειστά επαγγέλματα.

Ο κ. Παπαμήτρος, πρατηριούχος, διέθετε δύο άδειες δημόσιας χρήσης, μεταφοράς κοινού φορτίου. Πριν από 8 χρόνια απευθύνθηκε στη Διεύθυνση Συγκοινωνιών και ζήτησε να πληροφορηθεί αν μπορεί να μετατρέψει τις άδειές του σε δημόσιας χρήσης, μεταφοράς υγρών καυσίμων. Η απάντηση ήταν θετική και έγινε η μετατροπή. Ωστόσο, αμέσως σχεδόν, τον κατήγγειλαν συνδικαλιστές σωματείων Αυτοκινητιστών Ιδιοκτητών Αυτοκινήτων Μεταφοράς Υγρών Καυσίμων.

Οι άδειες ανακλήθηκαν αμέσως και οι υπάλληλοι της Διεύθυνσης Συγκοινωνιών εξήγησαν στους διαμαρτυρόμενους συνδικαλιστές ότι δεν γνώριζαν διάταξη του νόμου για την «προστασία» του επαγγέλματος.

Στα δικαστήρια του Βόλου και της Λάρισας έχασε τις προσφυγές και αποφάσισε να καταφερθεί εναντίον των σωματείων που τον κατήγγειλαν, αλλά και εναντίον του υπουργού Μεταφορών που του ανακάλεσε τις άδειες, με προσφυγή στο ΣτΕ.

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας τον δικαίωσε ομόφωνα με δύο αποφάσεις, που έχουν την ισχύ νόμου και ανοίγουν τα κλειστά επαγγέλματα.

Τώρα, με αγωγή κατά του Δημοσίου, θα ζητήσει 3,5 εκατομμύρια ευρώ για διαφυγόντα κέρδη και όλη την ταλαιπωρία που υπέστη, ενώ θα προσφύγει και στο Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων κατά της Ελλάδας για καθυστέρηση απονομής δικαιοσύνης.

«Το δικαστήριο δέχτηκε ομόφωνα ότι οι νομοθετικοί προσδιορισμοί για προστασία των κλειστών επαγγελμάτων αντιβαίνουν το Σύνταγμα», σημείωσε ο δικηγόρος του κ. Εμμανουηλίδης.

Αποστολή με Email Εκτύπωση σελίδας

Διαβάστε επίσης

Στην κατηγορία
Οικονομία
Με λέξεις-κλειδιά
Απελευθέρωση επαγγελμάτων